Ved hver migrantkrise dukker seniorrådgiver i Flyktninghjelpen, Pål Nesse, opp i mediene og forteller hvorfor Norge har plikt til å ta imot flere. Han har klippekort til NRK og møter aldri motforestillinger. Trine Skei Grande ser henført på ham. Generalsekretær i NOAS, Ann-Magrit Austenå, til høyre. Bildet er tatt 12. oktober 2015. Foto: Vidar Ruud/Scanpix

NRK er blitt en propagandamaskin. I nesten alt NRK gjør, er det en dose propaganda. I alt som har med migrasjon og innvandring å gjøre, er den massiv.

Man skulle tro at NRK, som en offentlig finansiert kanal, hadde fått med seg at befolkningen ikke orker noen gjentakelse av folkevandringene i 2015. Stemningen i Europa i dag er en helt annen. Det finnes ikke politisk oppbakning for en ny migrasjonsbølge.

Likevel forsøker NRK seg, i klassisk samarbeid med seniorrådgiver i Flyktninghjelpen, Pål Nesse, og Nora Ingdal i Redd Barna.

Først legges opplegget gjennom vinklingen i morgensendingen: NRK later som om det er en sammenheng mellom Erdogans fysiske jaging av migranter inn i Hellas og flyktningsituasjonen i Idlib. Men det fins ingen slik sammenheng. De som skyves mot Hellas, er mennesker som har oppholdt seg årevis i Tyrkia, uten ID-papirer og uten mulighet til utdannelse og underhold. Selvfølgelig griper de sjansen til å komme seg til Europa begjærlig. Erdogan vet godt hva han gjør. Disse menneskene vil gjøre alt for å komme seg over grensen.

Det er rått maktspill fra Erdogans side. Slik NRK dekker saken, går de Erdogans ærend.

NRK og det humanitære kompleks i Norge, representert ved Nora Ingdal og Pål Nesse, later som om det er en sammenheng mellom Erdogans sjakktrekk i vest og krigen i Idlib.

Sidsel Wold har gone native, som man sier. Hun ser saken fra Erdogans synsvinkel. I hennes fremstilling er Tyrkia et offer. Slik hun identifiserer seg med Iran som offer for Vesten når hun er i Iran.

Denne prosessen skjer i full samforstand med Marienlyst. De driver ikke med nyheter, men med et politisk spill.

Selv drevne journalister som Lilla Sølhusvik i Politisk kvarter er forpliktet til å fremme denne agendaen. I dag skulle Sølhusvik forsøke å sette Erna Solberg til veggs. Hvorfor ville ikke hennes regjering hjelpe grekerne?

Dette var argumentet Pål Nesse brukte: «Vi må hjelpe grekerne». Men den hjelpen grekerne vil ha, er folk og utstyr som kan holde migrantene ute. Nesse snakker for sin syke mor.

Problemene er bevisst uhåndterlige fordi Erdogan ønsker å oversvømme Europa. Det har grekerne levd med i flere år. Det har også gått opp for europeerne. Det finnes derfor ingen politisk dekning for å hente migranter til europeiske land.

Selv Brussel og Berlin har fått med seg dét.

Svaret de gir, er at man ikke kan ta imot noen før det er enighet om byrdefordeling, og det vet alle at det ikke er og ikke vil bli.

De liberale skyver de litt strengere foran seg.

Sølhusvik har derfor en vanskelig jobb når hun skal gi Solberg dårlig samvittighet. Men hun prøver: – Du har jo med to innvandrlingsliberale partier i din regjering …

Men NRK burde vite at selv Merkel og Brussel ikke våger å åpne portene innenfra.

Erna Solberg satte derfor skapet på plass, og indirekte satte hun Sølhusvik i skammekroken:

– Det finnes ingen sammenheng mellom situasjonen i vest, dvs. på grensen til Hellas, og i øst, mot Idlib. Det er to helt forskjellige situasjoner. Vi kan gi humanitær hjelp til flyktningene fra Idlib, men i vest er det ikke aktuelt å ta inn noen så lenge det ikke er enighet om byrdefordeling. Norge var blant de to landene som tok sin andel i 2015.

Det sier noe om hvor radikalisert NRK er blitt at man glatt velger å overse realitetene og heller spiller Erdogans spill for å presse porten til Norge åpen.

Alliansen mellom mediene, med NRK som storslegga, og det humanitære kompleks er mektig. De har store ressurser som de bruker helt uavhengig av opinionen. Politikerne må tross alt ta et visst hensyn til hva velgerne mener.

Dét gjør ikke migrantalliansen. De vil tvinge dørene åpne og bruker humanitære lidelser skamløst som brekkstang. Dette er de samme mediene som messer om hat.

Vi ser derfor en kløft mellom alliansen og politikerne.

Men NRK og det humanitære kompleks kan få flere sjanser.

EU er svakt og uten handlekraft. Eller som den danske kommentatoren Niels Lillelund formulerte det: Når nøden er størst, er dialogen nærmest.

Dialogen er endeløs, og det er også strømmen av migranter som vil til Europa.

 

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her, nå kr. 250.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂