Sveriges Television (SVT) har startet opp en ny debattserie som de har kalt «møtet». I denne episoden ser vi to muslimske kvinner i Sverige som har helt avvikende syn på hijab.

Politikeren Loubna Stensåker Göransson (M) kom fra Marokko som barn og hun har vært med på å få gjennomført et hijabforbud på skolene i Skurup.

Læreren Naouel Aissaoui kommer fra Tunisia og underviser i engelsk og arabisk. Hun trosser hijabforbudet med selvsikker mine og kravstor mentalitet. Hennes islamske tro står over alt.

 

Den hijabkledte læreren mister raskt besinnelsen. Politikeren, som er motstander av hijab, får beskjed om å flytte fra Sverige hvis hun ikke tåler hijab.

SVTs omtale av programmet:

Slöjförbudet i Skurups skolor har skapat starka reaktioner. Politikern Loubna Stensåker Göransson (M) var med och drev igenom det omdiskuterade beslutet. I Mötet träffar hon läraren Naouel Aissaoui som har valt att trotsa förbudet. Varför tycker de som de gör? Vilka är deras bästa argument? Och när de möts ansikte mot ansikte, kan de då förstå varandra lite bättre? Del 2 av 13. Ett möte. Ett ämne. Två personer med vitt skilda åsikter.

På et ampert tidspunkt drukner SVT debatten med musikk. Det er vel best at vi ikke hører hva som som blir sagt.

De forstår hverandre utmerket. Den ene muslimske kvinnen vil leve i et sekularisert Sverige som ikke undertrykker kvinner og den andre vil ha islam. Dialog har ingen effekt på disse standpunktene. Det er snakk om kulturelle verdier og valg. Loubna Stensåker Göransson vil aldri kunne snakke Naouel Aissaoui ut av sin hijab like lite som Naouel Aissaoui kan få Loubna Stensåker Göransson til å ta på seg hijab.

Det kritiske her er selvfølgelig at Naouel Aissaoui er lærer og dermed en person som har stor påvirkning på barn. Lærerne innførte i sin tid sosialismen i skolen. Nå ser vi at islam er neste ideologi som påføres neste generasjon. Fra vondt til verre.

Videoen kan også sees hos SVT med undertekster.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.