Mandag 24. februar ble det feiret karneval i Campo de Criptana i Spania. Blant dem som deltok, var gruppen Asociación Cultural El Chaparral, som laget en parade med Holocaust som tema.

Gruppen sier de mente å minnes «de seks millionene jødiske menn, kvinner og barn som ble myrdet under Holocaust og alle som har lidd under forfølgelse og utryddelse som følge av sin rase, seksuelle orientering, religion, etniske opprinnelse eller politiske meninger».

Gruppen ble gitt tillatelse til å delta i paraden fordi det var forventet at de skulle representere en «sterk fordømmelse av Holocaust». Dette ble ikke innfridd, sier lokale myndigheter, som har nektet Asociación Cultural El Chaparral å delta i flere parader i nabobyene.

 

 

Dette karnevalsinnslaget ser ut til å handle mer om seksuell orientering (S&M) enn en minnemarkering for Holocaust-ofre. En nazi-dominatrix med dobermanns og kremasjonsovner!

The carnival featured scantily-clad women dressed as SS officers with dominatrix whips

Minnemarkering?! Dette er «se hvor sexy jeg er i nazi-uniform med pisk!».

Helt motbydelig «sexy» Holocaust med halve fangedrakter. Var det ingen av dem som greide å tenke selv?

Den israelske ambassaden i Spania reagerte med avsky og fordømmelse på «showet», som besto av utkledde nazister, kremasjonsovner, en kopi av «Arbeit macht frei» og «Holocaust-ofre» i fangedrakter med splitt og paljetter. Også små barn med jødestjerner deltok i den smakløse paraden. Den israelske ambassaden la ut YouTube-videoen og skrev på Twitter:

Vi fordømmer den sjofle og motbydelige representasjonen som banaliserer #Holocaust på karnevalet i Campo de Criptana, og gjør narr av de seks millioner jødene som ble drept av nazistene. Europeiske land må aktivt bekjempe #antisemittisme!

 

En lokal lærer ved navn Dimas Donate trodde ikke sine egne øyne da han så det groteske opptoget. Han tok bilder som han delte med The Local Spain.

Foto: Dimas Donate

Dimas Donate var også sjokkert over reaksjonene til publikum, som jublet som om det var et party. Det er dette som skjer når du normaliserer fascisme, sa han til avisen.

«The reaction of the people around me seemed to suggest they were not aware of what was happening,» he told The Local Spain. «That’s what happens when you normalize fascism at a party, it’s taken as a party.»

Venstresiden har mye å svare for her. Hvordan vil Holocaust bli minnet i neste generasjon? Allerede nå sier europeiske lærere at de ikke kan undervise om jødenes skjebne under 2. verdenskrig fordi innvandrerelever protesterer og sier at det ikke skjedde.

The Guardian    Thelocal.es   Daily Mail

Også i den belgiske byen Aalst hadde man det «moro» med jøder og nazister i karnevalsopptoget på mandag:

People wearing fake noses and fur hats intended to depict Orthodox Jews during Aalst carnival, 23rd February 2020

Aalst carnival satire of Jews and Western Wall

Mock-Nazis parading in Aalst, 23 Feb 20

Pressetalsmannen for borgermesteren i Aalst sa til BBC at «det er vår form for humor … bare moro».

Peter van den Bossche sa videre: «there isn’t a movement behind it» og «we don’t wish harm to anyone».

«It’s our parade, our humour, people can do whatever they want,» sa han. «It’s a weekend of freedom of speech.»

Alt er tydeligvis tillatt når det gjelder jødene, men nåde den som har det «moro» på muslimers eller Muhammeds bekostning.

BBC

 

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂