Øystein Sundelin er begeistret for koranskoler og SFO-er med kjønnspartheid drevet av islamistiske organisasjoner. Da overrasker det ikke at han også erklærer seg som tilhenger av en liberal integreringspolitikk, samtidig som han mener at Oslo Høyre er Norges grønneste parti. Foto: Oslo Høyre

– Jeg er opptatt av å føre en liberal integreringspolitikk som nettopp sørger for at de kulturene som er her, får lov til å utfolde seg og dyrke sin egen kultur. Gjennom dette kan vi få bedre integrering. Dette sier den angivelig konservative politikeren, gruppeleder for Oslo Høyre, Øystein Sundelin, i et intervju med Minerva.

Intervjuet har fått tittelen – Oslo Høyre er Norges grønneste parti. Punktum (bak betalingsmur). Tittelen alene gir oss en beklemmende følelse av at Oslo Høyres unge fremadstormende gruppeleder (han fyller 35 år i slutten av mars) enten har fått for mye CO2 eller for mye tran.

Kollega Kent Andersen har flere ganger omtalt MDG og deres tilhengere som «klorofyllkommunister». Som kjent er fotosyntesen helt avhengig av CO2, så det er derfor nærliggende å tro at Sundelin har fått for mye av dette.

Minerva spør ham pent og forsiktig, nesten litt konservativt, om hvordan Sundelin ser for seg at det skal bli bedre integrering av en liberal integreringspolitikk.

– Aksept for det mangfoldet som befolkningen i Oslo består av. Integreringen kan ikke ofres på innvandringsdebatten sitt alter. Det må være lov å være en muslimsk menighet som gjør sitt menighetsarbeid. Det må være lov for nye idretter som kommer med ulike kulturer og minoriteter å vokse frem som ikke er tradisjonelt norske.

Her kommer Sundelin selv inn på en sak som vakte oppsikt langt utenfor vår leserkrets. La oss minne om denne fra våre egne spalter, 13. desember 2019:

Det er så man knapt tror det man hører. Et svært omstridt koranskole-opplegg med overnatting i regi av islamister – finansiert av Tyrkia – hylles av Oslo Høyre.

Høyres Øystein Sundelin leder Byutviklingsutvalget. Han har vært på besøk hos Det Islamske Kultursenter i Oslo.

Han er strålende fornøyd med det han har fått se og høre, ja, han er «begeistret for tilbudet de driver», ifølge Aftenposten:

– Idretten, korps, speider og menigheter har alle ulike overnattingstilbud, både i helger og i ferier, uten at noen kritiserer dem eller stiller innholds- og rapporteringskrav.

Her sammenlignes altså fullstendig sekulære fritidstilbud, speideren og kristne menigheter med en lukket islamistbevegelse med bånd til ekstremisme.

Dette trossamfunnet, Det Islamske Kultursenter, holder barn på koranskoler – fordekt som SFO – med overnatting i Drammen, Oslo og Mjøndalen.

Sundelin er født og oppvokst på Nordstrand, og etter det vi kan lese oss til på Wikipedia-siden om ham, har han vært fast representant for Høyre i Oslo bystyre siden han var 22 år i 2007. Så mye snakk og prat som politikerne der (også de i andre saler) befatter seg med, kan det ikke utelukkes at mannen har fått for mye CO2.

Spørsmålet man derfor bør stille seg, er om en karriere i politikken kan sies å være helsefarlig, og at politikerspirer landet rundt derfor bør advares?

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.