Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Himanshu Gulati sitter i Stortingets justiskomité.

Frps Himanshu Gulati og Carl I. Hagen foreslår å ta trygden fra foreldre hvis ungene blir tatt i å gjøre noe kriminelt.

Forlaget er fremmet som en resolusjon til Frp-landsmøtet som starter i dag.

– Jeg foreslår å knytte noen ytelser til foreldrenes oppdragelsesplikt, og derfor ta barnetrygden fra foreldrene dersom mindreårige gjør noe kriminelt. Jeg gjør det fordi jeg opplever at det er et stort problem i enkelte innvandrermiljøer at foreldrene ikke bryr seg eller reagerer om barna deres begår kriminelle handlinger. Slik kan vi ikke ha det, sier stortingsrepresentant Himanshu Gulati til VG.

Carl I. Hagen, gruppeleder for Frp i Oslo bystyre, gir forslaget helhjertet støtte:

– Det skulle bare mangle at vi må kreve at foreldrene stiller opp når ungene begår kriminalitet. Gjør de ikke det, så er det alltid ett effektivt virkemiddel å frata dem trygd eller andre ytelser. Jeg er åpen for å frata dem både barnetrygd og sosialhjelp hvis de ikke stiller opp hvis ungene havner på skråplanet, sier Hagen.

Hagen: – Mer pisk!

Hagen er opptatt av å stille krav til at foreldre stiller opp og bidrar til å integrere barna sine. Det er uholdbart at barn født i Norge ikke kan norsk godt nok når de begynner i 1. klasse, sier han.

– Det er mange gulrøtter i det norske samfunn i dag og stiller ikke foreldrene opp, da må bruke litt pisk. Jeg mener det er for mange gulrøtter og for lite pisk. Et virkemiddel som alltid virker, er at ta penger fra folk når de ikke vil bidra til at norske lover og regler skal gjelde, sier Hagen.

Erfaringen er dessverre at noen foreldre gir blaffen, sier Gulati. Da er det ikke barnet som kan klandres, da er det foreldrene som svikter og må ansvarliggjøres, fastslår stortingsrepresentanten.

Fra resolusjonsforslaget:

«Fremskrittspartiet mener at foreldre i større grad må bringes på banen og ansvarliggjøres når mindreårige begår kriminalitet. Blant personer som jobber i belastede bydeler i Oslo fortelles det om en tendens hvor det dessverre er en økende gruppe foreldre og familier som ikke har respekt for myndighetene eller politiet. Dette er en bekymringsfull og farlig utvikling. Det er derfor viktig at neglisjering av samfunnsrollen som foresatt, som får alvorlige konsekvenser for samfunnet og barns fremtid, møtes med en tydelig konsekvens som gjør at utsatte grupper blir mer delaktige i barnas oppvekst.

Vi ber derfor regjeringen vurdere om ytelser til foreldre som kan knyttes opp til oppdragelsesplikten, som f.eks. barnetrygd, frafaller i en tidsperiode dersom mindreårige begår kriminalitet».

Støre: Oslo lykkes «ganske bra» med integreringen

Ap-leder Jonas Gahr Støre er oppgitt.

– Vi ser det ene utspillet etter de andre hvor Frp angriper enkeltgrupper og truer med straff.

Han viser til at Frp har under fem prosent på målinger i Oslo. Årsaken, ifølge Støre, er at Oslo lykkes «ganske bra» med med integreringen, og at folk reagerer på at Frps mistenkeliggjør en gruppe mennesker.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂