Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen i Frp vil straffe foreldrene for å la barn drive gatelangs om nettene. – Hvis de lever på sosialhjelp, så kutter vi i ytelsene, sier Carl I. Hagen.

Fremskrittspartiet i Oslo foreslår portforbud for barn etter klokken 23 som et tiltak mot en bølge av knivstikkinger i byen.

På fylkesårsmøtet vedtok Oslo Frp et forslag fra stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde:

«Foreldre som tillater sine barn (14 år og yngre) å gå ute uten oppsyn etter klokken 23 bryter prinsippet om å gi egne barn en trygg og god oppdragelse. Foreldrene straffes derfor med dagbøter eller reduksjon i kommunale ytelser».

– Vi kan ansvarliggjøre foreldrene, slik at hvis det er barn under 14 år som er ute etter klokken 23 om kvelden, kan foreldrene bøtelegges. Hvis de lever på sosialhjelp eller noe annet, så kutter vi i ytelsene. Vi må få foreldrene til å si til sine barn: «du skal være hjemme etter klokken 23 hver eneste kveld», sier Carl I. Hagen til TV 2.

I forslaget vises det til partiprogrammet, der det heter at det er foreldrenes ansvar å gi barna sine en trygg og god oppvekst:

– Kriminelle barn har liten respekt for myndighetene, men de har paradoksalt nok ofte respekt for sine foreldre, heter det i forslaget.

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo ser både behov for hjelp og forebygging, men også for å få hjemmel fra politikerne til å kunne straffe barna tøffere.

– De bør låses inn, og de bør rett og slett tvinges til å ta imot et godt tilbud som samfunnet kan gi dem, sier politimesteren til TV 2.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.