SVs Petter Eide hadde full utblåsning mot Christian Tybring-Gjedde, som foreslo at foreldre skulle bli ansvarlige hvis deres barn var ute etter kl. 23.

Politiet har gjentatte ganger etterlyst foreldrenes ansvar når mindreårige reker ute sent på kveld.

Men Petter Eide tente på alle pluggene:

– Det er noe av det mest desperate og spinnville forslaget jeg har hørt fra Fremskrittspartiet på mange tiår, sier SV-politikeren til TV 2.

Ifølge Eide henter FrP inspirasjon fra Nord-Korea.

– At en stat skal bestemme når barn skal hjem, eller når barn skal legge seg, eller når du skal ha ute- eller innetid, det er det bare ekstreme kommunistdiktaturer som har prøvd seg på i tidligere tider, sier han.

Men i Storbritannia er dette lov. Lokale myndigheter har adgang til å ilegge portforbud for barn mellom kl. 21 og 06, hvis de ikke er i følge med voksne.

The police can ban children from being in a public place between 9pm and 6am, unless accompanied by an adult. This is called a Local Child Curfew and can last for up to 90 days.

If a child breaks their curfew, they can be given a Child Safety Order.

If a child has committed an offence or broken a Local Child Curfew, they can be placed under the supervision of a youth offending team. This is called a Child Safety Order.

The order normally lasts for up to 3 months, but in some cases it can last for up to 12 months.

If a child doesn’t stick to the rules of an order, the court can consider if the child should be taken into care.

Christian Tybring-Gjedde ville bruke bøter. Men i Storbritannia risikerer foreldrene at barna blir tatt fra dem hvis de ignorerer pålegg om portforbud.

Mot sanksjoner

Fremskrittspartiet ønsker å bruke de verktøy myndighetene har: bøter og reduksjon i offentlige ytelser. Kort sagt: straff. SV er prinsipielt imot straff. Petter Eide kaller forslaget motbydelig.

Tidligere var barneoppdragelse basert på straff. De innvandrerne som dominerer i knivstikkingen i Oslo, kommer fra kulturer der fysisk straff er langt mer vanlig enn det var i Norge, og langt hardere. Likevel vil ikke SV at selv de mildeste økonomiske sanksjoner skal tas i bruk. Hvilke signal sender det til foreldrene og miljøene? At det norske samfunnet finner seg i alt.

Men all knivstikkingen og alle voldtektene bygger langsomt opp en motvilje mot ikke-vestlige innvandrere. Det fører til en generell skepsis og mistenksomhet. Det polariserer.

Spørsmålet er om SV ikke hiver lovlydige innvandrere under bussen for å forsvare kriminell ungdom?

Utenforskap?

Politimester i Oslo Hans Petter Sjøli mener tvang må til. TV 2 har selvsagt funnet frem til en betjent som er uenig med sjefen og sier at «ungdommene» er utstøtt av samfunnet:

– Jeg tror disse guttene her har skjønt fra de er ti–elleve år at de er uønsket av samfunnet, så ender det med kriminalitet og rus, og for eksempel bruk av kniv. Så sitter vi andre og snakker om hvor forferdelige de er, sier Eirik Husby Sæther til TV 2.

Er ikke disse banale frasene utgått på dato for ca. tyve år siden?

https://www.tv2.no/nyheter/10415495/

 

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.