Tegning: Karine Haaland.

«EU-motstandere bør ombestemme seg når de ser hva slags selskap de er en del av», mener klima- og miljøstatsråd Sveinung Rotevatn.

I en lokalavis på vestlandet skriver en kommentator og gammel EU-motstander på venstresiden, om ubehaget han følte da han så en «lykkelig gjeng i Nei til EU som feiret Brexit» på Dagsrevyen.
Han følte ubehag.

Det er vrient å være EU-motstander på venstresiden i våre dager. Å være EU-motstander var gøy helt til den populistiske høyresiden dukket opp på samme lag.

Plutselig får de gode og politisk korrekte EU-motstanderne på venstresiden et problem når de skal forsvare EU-motstanden sin med at EU er en forkastelig rikmannsklubb som overkjører arbeidernes rettigheter (ja, det er det ?). For samtidig må de utføre sin gamle botsøvelse å «ta avstand fra» høyresiden. Som merkelig nok uttrykker det samme. 😉

Når EU-motstanden på den populistiske og nasjonalistiske delen av høyresiden, den som venstresiden hele tiden har sitt svare strev med å «ta avstand fra» på grunn av både grums, graks og brunbeisede holdninger, etc., består av vanlige lønnsmottagere som ønsker å verne arbeidsplassene sine og velferdsstatene sine, må venstresiden se seg nødt til å «ta avstand» fra det en gang så heroiske Folket, Arbeiderklassen – som de har utbasunert så mange flotte fanfarer om, og kjenne på «ubehaget». 😉

Med Brexit har den en gang så utskjelte rikmannsklubben EU plutselig blitt selve symbolet på internasjonal solidaritet og kjærlighet mellom arbeidere i alle land. Den byråkratiske folks-skattepenger-finansierte mastodonten EU som åpner for lønnskamp på bunn-nivå mellom arbeidere i alle land, har plutselig blitt menneskehetens beste venn og garantist mot fiendskap mellom arbeidere av ulike nasjonaliteter.

Brexit-britene er nå de ondsinnede, grådige, populistiske og usolidariske egoistene på høyresiden som har ødelagt fremtiden for landets ungdom.

Hva gjør man ikke for å slippe å sitte ved samme bord som bermen.

Problemet til venstresiden er at den består av altfor mange lærde elitister som lenge har kunnet betrakte Folket som en abstrakt størrelse som skal kunne inngå i vidløftige drøftinger om maktfordelingen i samfunnet. Lenge har en kunnet diskutere Folket over rødvinen sin og legge frem livaktige skildringer om hvordan Folket skal ledes på den Rette Vei.

Men når Folket livner til og viser seg å være levende mennesker med stemmerett og egen fri vilje, raser hele det teoretiske korthuset sammen. 😉 Da må Folket raskt forklares som uskolerte dumrianer som har latt seg forlede av ondsinnede etno-nasjonalistiske demagoger i Europa – ikke minst i Storbritannia, hvor vi nå ser resultatet av Folkets skjebnesvangre og tankeløse valg. 😉

Den eneste gangen venstresiden har hatt Folket med seg har vært i EU-motstanden. Men siden de støtt og stadig blir støtt på mansjettene over Folkets ubehøvlethet og mangel på etikette – i f.eks. innvandringsspørsmål, og deres manglende fintfølelse overfor tilreisende religioner, må de stadig vekk springe opp og «ta avstand» fra menneskene de kunne vært på lag med.

Når du ikke liker de som vil være vennene dine, får du ingen venner.

Venstresiden kan aldri bli noen folkelig bevegelse. Ikke når de hele tiden «tar avstand» fra folk flest som hele tiden lar seg lure av listige demagoger og folkeforførere på høyresiden og ikke vet sitt eget beste.

Ja, så dumme er vi at vi ikke vet at det er venstresiden som vet vårt eget beste.

I EU-spørsmålet har vi i vår grenseløse dumhet derfor latt oss forlede av høyresidens demagoger.

Vi er så dumme at vi ikke forstår at det var venstresidens demagoger vi skulle latt oss forlede av. 😉 God helg!

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.