Hvem blir landets neste statsminister? Det er godt under to år til neste valg, og per i dag leder Jonas Gahr Støre knapt over Erna Solberg i en undersøkelse der folk blir spurt om hvem de tror blir ny statsminister.

Selv om venstresiden lenge har ledet på målingene, er det ifølge NTB jevnt i kampen om hvem folk tror vinner valget neste høst. Ikke minst er det jevnt når det blir snakk om hvilken person man ønsker seg i statsministerstolen.

En måling Kantar har laget for TV 2 etter at FrP gikk ut av regjeringen, viser at 26 prosent tror Erna Solberg blir statsminister, mens 28,5 prosent tror Jonas Gahr Støre overtar. Det er i praksis dødt løp. Stort jevnere kan det ikke bli.

Samtidig svarer hele 37,4 prosent av de spurte «vet ikke» på spørsmålet «Hvem tror du blir statsminister etter stortingsvalget i 2021?». Så stor usikkerhet har ikke Kantar målt tidligere.

Det er grunn til å tro at velgerne er blitt noe mer usikre nettopp med hensyn til statsministerposten etter endringene i regjeringen. Hvilke partier vil danne koalisjon foran neste valg, og hva vil det ha å si for selve statsministervalget?

Det er en del som skal falle på plass frem til 2021.

 

Forhåndsbestill Peder Jensens bok til spesialpris her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.