Foreldrene til Kayla Mueller, Marsha og Carl Mueller fra Prescott, Arizona, holder et bilde av datteren Kayla som ble kidnappet på vei tilbake fra et Leger uten Grenser-sykehus i Aleppo. Operasjonen for å ta ut IS-lederen ble oppkalt etter henne. Amerika glemmer aldri, sa Trump. 4. februar. Foto: Tom Brenner/Reuters/Scanpix

Bill Clinton ble i sin tid kalt ‘the comeback kid’. Trump gjorde hele nasjonens comeback til sin oppgave. For det høster han popularitet og en entusiasme som ingen annen president i moderne tid.

Gallup viste 49 prosent popularitet blant alle velgere tirsdag, og hele 63 prosent mener Trump er den beste til å ta vare på den økonomiske politikken.

Tallene kommer samtidig med at Demokratene mislyktes totalt med sitt første primærvalg. Konklusjonen er nærliggende: De klarer ikke en gang avvikle et lokalvalg, hvordan skal de kunne styre nasjonen?

Det er nettopp der faren ligger for Demokratene. Velgerne har i 3,5 år blitt tutet ørene fulle med ‘Russia collusion’: «Trump er i lomma på Putin og kan takke Russland for seieren.» Mediene har kjørt kampanje døgnet rundt og hauset opp en stemning som nærmest garanterte at spesialetterforsker Bob Muellers rapport kom til å bli knusende.

Men så fødte den en mus. Hele teamet på 40 jurister fant ingenting, og de hadde hatt ubegrensede ressurser. Det tok mediene og Demokratene noen minutter med granatsjokk til de begynte å snakke om at justisministeren manipulerte rapporten og hindret innsyn. Norske medier har hele tiden deltatt ivrig i det som i virkeligheten var en undergraving av det amerikanske demokratiet.

Ukraina-anklagene var Russland 2.0. Vi vet mye om hvordan konspirasjonen foregikk, mellom medlemmer av presidentens eget National Security Council og Demokratene i Kongressen. De gikk til og med så langt at Erik Ciaramella, varsleren som ikke var noen varsler, sendte eposter for å bevise Putin-collusion.

Trump har vist en tålmodighet med Demokratene og the Deep State som er forbilledlig. Han forsto at han ikke ville vinne over dem head-on: Statens organer fungerte ikke, byråkratiet er blitt korrupt. Kun suksesser og folks oppslutning kan beseire et parti som er blitt så radikalt at USA vil opphøre å være USA.

Det er samme prosess som foregår i de nordiske land: Åpne grenser og utskiftning av befolkningen.

Derfor bruker mediene så mye tid på Trump-hat. De forstår at hvis han lykkes, vil han representere en formidabel trussel mot deres makt og posisjon.

Trump appellerer til patriotismen, som amerikanerne fortsatt deler på grasrotnivå.

Når Demokratene gjør lovløshet til et ideal, er det ikke så vanskelig å forstå at man må støtte law enforcement. Trump har systematisk støttet politi og forsvar. Demokratene har på ramme alvor villet oppløse det nasjonale politiet ICE, som pågriper illegale og sender dem ut. Det er som å gi Trump en gavepakke. Han kunne i natt nevne eksempel på eksempel på mennesker som er blitt drept av illegale: Et var saken om den 92 år gamle kvinnen som ble voldtatt og drept i New York. Det er borgermester Bill de Blasios politikk som gjorde at han ikke var utvist.

Trump lar de etterlatte være til stede i Kongressen. Når bror til et offer fra California reiser seg, og legger hånden på hjertet er det sterke øyeblikk. Samtidig forteller Trump at en republikansk kongressmann har lagt frem forslag om at etterlatte skal kunne saksøke delstatsmyndighetene som har gjort byer eller delstater til «sanctuary cites/states», dvs at myndighetene ikke samarbeider med føderale myndigheter. De er trygge, selv om de tas for kriminalitet.

Norske medier rapporterer ikke om denne politikken, da den er enda mer ytterliggående enn den som føres her, men den er to alen av samme stykke: Det er samme unnfallenhet og snillisme som preger norsk kriminalitetspolitikk. Grensene er åpne.

Det mest gripende øyeblikket var da Trump begynte å snakke om at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi var «tatt ut». Operasjonen var døpt Operation 814, til minne om Kayla Mueller, den 26 år gamle jenta fra Arizona som ble holdt som fange og slave av Baghdadi personlig i over 500 dager. Amerikanske medier har rapportert hvordan han personlig voldtok og torturerte henne. Dette er ikke glemt. Derfor fikk operasjonen for å ta Baghdadi Kaylas fødselsdag som kodenavn.

– Hennes foreldre er med oss ikveld, sa Trump og kamera vendte seg mot Marsha og Carl Mueller. Alle reiste seg og alle patriotiske hjerter ble beveget. Det er slik man sveiser en nasjon sammen, de drepte skal ikke bli glemt.

– Verden skal vite, sa Trump – at USA aldri glemmer. De som dreper amerikanere har forspilt sitt liv.

Det var foranledningen til å snakke om leder av al-Quds-styrken Soleimani Qassem.

Det satt en 13 år gammel gutt og hans mor på galleriet. Deres far var blitt sendt til Bagdad. Trump leste fra brevet faren hadde skrevet til sønnen før avreise: – Jeg lover igjen å lære deg og sykle ,og se deg vokse opp.

Men slik skulle det ikke bli. Faren ble drept av en IED, en veibombe, i Bagdad. Slike bomber var Soleimanis spesialitet.

Moren gråt og sønnen forsøkte å trøste henne. Han var en veldig kjekk gutt. Alle kunne se det. Alle kunne identifisere seg med ham. Slik får Trump frem hva Amerikas engasjement ute i verden koster.

– Vi skal ikke være law enforcement for andre land, sa Trump. Det må de ordne opp i selv. Våre soldater vinner og reiser hjem, de blir ikke værende for å passe på andre land.

Trump klarer her å forene patriotisme og sikkerhetspolitikk, og alle forstår sammenhengen: Dette er America First i praksis.

Allierte burde lytte.

Amerikanere kommer ikke til å sende sine sønner og døtre ut for å dø hvis de allierte selv ikke vil sende sine sønner og døtre. Men europeiske allierte er blitt så fredsskadet at de ikke lenger oppfatter forskjellene på å kunne forsvare seg og kapitulere.

Det verste er den systematiske nedbrytningen av forsvarsviljen, helt fra barnsben av. Våre barn læres opp til at ingenting er deres, hverken jord, kultur eller historie.

I et slikt system blir forsvaret nedprioritert og degradert, for forsvarsvilje vil si at man må vite hva man skal forsvare. Det vet ikke lenger de nordiske land.

Da Erna Solberg var i Washington brukte Trump uttrykket ‘shithole countries’. USA ville gjerne ha innvandrere fra folk som Norge, sa Trump. Erna betakket seg for æren.

Men nettopp det at hun ikke tok poenget, viste at hun ikke forstår hva hun holder på med. Erna og hennes regjering holder en kurs som over tid gjør Norge til et ‘shithole country’, et ‘møkkaland’. Og det går fort.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.