En mann fra Alta er tiltalt for to voldtekter. Ved det ene tilfellet festet han en kvinne til veggen med kjetting, før han voldtok henne i åtte timer, ifølge tiltalen. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

En mann fra Alta er varetektsfengslet for to usedvanlig grove voldtekter med 13 års mellomrom. I begge tilfellene bandt mannen kvinnene fast og utsatte dem for tortur og gjentatte voldtekter.

Den siste voldtekten skal ifølge tiltalen ha skjedd i Alta i mai i fjor. Det var TV 2 som først omtalte saken.

Ifølge tiltalen skal mannen i mai i fjor ha voldtatt en kvinne over en periode på åtte timer. Da skal kvinnen ha vært festet til veggen med en kjetting som var surret rundt halsen hennes.

Deretter skal tiltalte ha klippet av klærne på offeret, puttet en sokk i munnen hennes og surret hode og munn med tape. Tiltalen beskriver også at mannen i løpet av voldtekten skal ha brent offeret med sigarett flere steder på kroppen. (TV2)

For dette siste forholdet er mannen etter ordre fra Riksadvokaten tiltalt for brudd på straffelovens § 293 som omhandler voldtekt begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte. Denne paragrafen har en strafferamme på 21 år.

Voldtatt i sju timer

Ifølge tiltalen skal mannen også ha voldtatt en annen kvinne i Søndre Land høsten 2006. Her skal også voldtekten ha skjedd over en periode på sju timer der offeret også skal ha blitt dynket i sprit og forsøkt tent på. I dette tilfellet er mannen tiltalt etter straffelovens § 192 i den gamle straffeloven.

Tiltalebeslutningen omfatter også en lang rekke poster knyttet til ødeleggelser mannen har utført i Vadsø fengsel, samt ulovlig kjøring med snøscooter.

TV 2 opplyser at mannen som er i slutten av 30-årene og varetektsfengslet, også vil bli møtt med påstand om forvaring i inntil ti år når saken kommer opp for Alta tingrett i juni.

Det foreligger ingen opplysninger som kan forklare hvordan det kan ha seg at mannen ikke ble straffet og dømt for voldtekten som fant sted i 2006.