Nytt

Arkivbilde viser medlemmer av den paramilitære og fryktede Basij-militsen – en del av Revolusjonsgarden (IRCG) i Iran – på Azadi stadionet i Teheran, 4.10.18. Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei talte. Foto: Khamenei.ir

Den iranske Basij-kommandanten Abdolhossein Mojaddami ble onsdag skutt ned og drept utenfor sitt eget hjem i Darkhoein. Han skal ha vært en nær venn av Qasem Soleimani.

Two gunmen on a motorcycle, armed with an assault rifle and a hunting rifle, ambushed Mojaddami, IRNA reported. Other Iranian media said the gunmen’s faces were covered with masks and that four shots were fired. (Asharq al-Awsat)

To skyttere på en motorsykkel, bevæpnet med et angrepsgevær og en jaktrifle, hadde lagt seg i bakhold, rapporterte det iranske nyhetsbyrået IRNA. Andre iranske medier sa at skytternes ansikter var dekket med masker og at fire skudd ble avfyrt.

Darkhoein ligger i den oljerike provinsen Khuzestan, på grensen mot Irak og Den persiske gulf. Flertallet av befolkningen er sunni-muslimske arabere (i sjia-muslimske Iran), noe som i 2013 fikk CIA til å karakterisere Khuzestan som Irans akilleshæl.

CIAs notat om Khuzestan fra 2013 (11 siders PDF)

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også