Vrakrester av det styrtede flyet fra Ukraine International Airlines i utkanten av Teheran, 8. januar. Foto: Nazanin Tabatabaee/WANA/REUTERS/NTB Scanpix

Amerikanske luftfartsmyndigheter skal ha takket ja til en iransk invitasjon om å delta i granskningen av det ukrainske flyet som styrtet i utkanten av Teheran, 8. januar. Samtidig avviser Iran alle rapporter om at flyet ble skutt ned av et iransk missil.

Etter at blant annet den kanadiske statsministeren Justin Trudeau sa han har klare bevis på at flyet ble skutt ned av et iransk missil, opplyses det fredag om at amerikanske luftfartsmyndigheter har takket ja til en invitasjon fra Iran om å delta i granskningen av flystyrten der minst 176 mennesker omkom.

Irans representant i Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart, Farhad Parvaresh, sier at en representant for USAs nasjonale transportsikkerhetsbyrået (NTSB) er invitert.

– NTSB har svart vår etterforskningsleder og har kunngjort en akkreditert representant, sier han til nyhetsbyrået Reuters fredag. (NTB)

Samtidig avviser representanter for iranske luftfartsmyndigheter påstandene om at flyet skal ha bli skutt ned av et iransk missil.

«The Ukrainian aircraft was on fire for more than one minute,” IRNA reported Abedzadeh as saying. “If it had been hit by a missile, it would have exploded immediately.”

«Det ukrainske flyet sto i brann i mer enn et minutt,» sa Abedzadeh til det iranske nyhetsbyrået IRNA. «Hvis det hadde blitt truffet av et missil, ville det eksplodert umiddelbart.» (Al-Arabiyah)

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.