Etter at USA drepte hjernen bak adskillig iransk terror, ble general Qasem Soleimani omtalt på svensk statlig TV som «toppdiplomat» og «superkjendis».

Sveriges public service-kringkaster ønsker tydeligvis å myke opp bildet av det islamistiske regimet.

I Rapports 19.30-sending fredag ble Irans viktigste general, Qasem Soleimani, omtalt som en mektig «toppdiplomat».

Soleimani ledet den iranske revolusjonsgardens spesialstyrke «Quds», og skal ha vært hjernen bak landets militære operasjoner utenlands. I britisk presse omtales Soleimani som «terrorgeneral» med blod fra tusenvis av mennesker på hendene. Han var terrorstemplet av blant andre USA.

På sosiale medier haglet kritikken etter innslaget.

SVT markedsførte Iran i betalt reklame

Det er ikke første gang Sveriges Television stiller seg på Irans side. I sommer ble innbyggerne i Malmö utsatt for en reklamekampanje fra SVT hvor statskanalen fremstilte det islamistiske regimet i Teheran i et positivt lys – på bekostning av Trump.

Den betalte annonsen hos Clear Channel var satt opp ved busskur i byen, og ble altså finansiert av Sveriges skattebetalere.

I reklamekampanjen kolporterte SVT Irans president Hassan Rouhanis budskap om at USAs president Donald Trump er «mentalt tilbakestående».

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂