Nytt

Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix.

Ingen amerikanere ble skadet i det iranske angrepet i går, sa USAs president Donald Trump i en pressekonferanse i Det hvite hus onsdag litt etter klokken 17 norsk tid.

Pressekonferansen var tillyst etter at Iran sendte raketter mot to militærbaser tilhørende den USA-ledede koalisjonen i Irak.

Iran ser ut til å trappe ned situasjonen, sa den amerikanske presidenten, som sa seg fornøyd med den utviklingen. Det er nå slutt på at Iran får destabilisere Midtøsten, noe verden har tolerert siden 1979, la han til.

Trump inviterte NATO til å ta mye større ansvar i Midtøsten, og hele verden – Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Russland, Kina – til å oppgi det han kalte den dumme atomavtalen med Iran fra 2013. Så lenge jeg er president vil Iran aldri få atomvåpen, var det første Trump sa da han tok ordet.

The Donald forsvarte likvidasjonen av den iranske terrorgeneral Qasem Soleimani, som han sa var ansvarlig for mord, terrorangrep og kriger som tok mange liv og lemlestet flere andre. Soleimani ble stanset innen han fikk gjennomføre planlagte angrep på amerikanere, sa Trump, som mente at den iranske generalen burde ha vært eliminert for lenge siden.

Presidenten varslet også nye økonomiske sanksjoner mot det iranske regimet, som vil vedvare inntil regimet endrer adferd. Eliminasjonen av den islamske staten (IS) var bra for Iran, sa Trump, som inviterte Iran til å stifte fred med USA og realisere sitt menneskelige potensial.

Trump talte i litt mindre enn ti minutter, og svarte ikke på noen spørsmål.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!