Sakset/Fra hofta

Shiaene i Danmark holdt minnestund på Rådhuspladsen for en mann som har drept danske soldater i Irak. De så ikke noe galt i det, og mediene avkrevde dem heller ikke noe svar. Så langt er det kommet. Man later som om dette er det samme som Vietnma-krigen. At det er en protest mot vold. Det er ikke det. Man hyller agressoren. Krigen er kommet hjem.

Jeg hørte i uken som gikk med stigende undring på Sidsel Wolds rapportering om Iran. Vi snakker ikke lenger om tendensiøs rapportering i vanlig forstand. Vi snakker om en aktiv promotering av et diktatur som faktisk viser tegn på å miste grepet. At NRKs reportere ikke oppfatter det, vitner om at de også mister grepet.

Dette er ikke vanlig antiamerikanisme. NRK er spent for en ideologisk vogn som har kapret statskringkasteren til sine egne formål. Vi snakker om en massiv indoktrinering av befolkningen, for statlige penger. Trine Skei Grande overøser Thor Gjermund Eriksen med over 6 milliarder. De to er på samme side.

NRK sprer ikke lenger enkeltløgner. Det er løgn og atter løgn.

Wold er ikke alene. Gro Holm gikk henne en høy gang.  Holm omtales som tidligere USA-korrespondent. Det stiller visse krav.

Holm ble spurt: -Hvem har tjent mest på den siste konfrontasjonen mellom USA og Iran?

Jeg tenkte: – Det kan bare være ett svar på det.

Men nei.

– Iran har kommet best ut av det, kunne jeg høre Holm si.

– Soleimanis død har forent folk og regime. Det samme har skjedd i Irak, de er forent på tvers av skillelinjer mellom shiaer og sunnier, mot USA.

Du må befinne deg i en noe nær autistisk tilstand for å si noe så dumt. Det må skje noe oppe i hodene på journalistene i NRK.

Iran har opplevd den ene katastrofe etter den andre. Den mistet sin viktigste mann, og forsøkte å mobilisere befolkningen. Til hevn. Iran turde ikke gå inn for fullskala hevn og varslet heller at missiler var på vei. Men i vanvare satte de pistolen mot eget hode og skjøt ned et passasjerfly.

Også «eksperter» som oberstløytnant Tormod Heier og Nils Butenschøn vrøvler om at Iran har fått utvidet sitt handlingsrom og USA har mistet sitt.

Kanskje den egenrådige, selvfornøyde venstresosialistiske kulturen på Marienlyst gjør dem ekstra utsatt for Trump Derangement Syndrome?

Skjønt, det gjelder i like høy grad folk utenfor Marienlyst.

Det er bare Trump-Walking Dead som slipper til. Eirik Løkke fra minervanett var i studio og forklarte at Republikanerne har ødelagt demokratiet ved å backe Trump. Det var bare ett problem: Velgerne. Velgerne backer Trump, så til syvende og sist er det dem det er noe galt med.

Men så langt turde ikke Løkke gå. Han stoppet ved vannkanten.

Når man hører Wold og Holm, forstår man at Anders Magnus er grepet av samme galskap. Han har ikke klart å levere en normal, seriøs rapport om USA.

En dyktig reporter legger profesjonelle standarder på hylla og blir et mikronstativ for Trump-haterne. Hvordan forklare dette psykologisk? Det er et fenomen i vår tid.

NRKs mest betente rapportering gjaldt tidligere Israel. Nå  er det USA som har ovetatt. Hva kan det komme av?

Justin Trudeam sa om Trump at han eskalerte situasjonen. Med det mente han at Trump drepte Soleimani og truet Iran. Hvis et demokratisk land forsvarer seg er det eskalering. Der har du definisjonen på en krigshisser i de myke femi-mennenes hoder.

Vi befinner oss i samme appeasment-modus som i tredveårene: Å forsvare seg kalles å eskalere situasjonen.

Men det merkelig med appeaserne er at de ikke er pasifister. De er tvert imot meget aggressive.  Mot de som forsvarer Vesten.

Sidsel Wold er blitt spesielt giftig. Hun følger opp Soleimani og vil hevne ham.

Da hun skulle rapportere om at Iran måtte innrømme å ha skutt ned passasjerflyet, la hun til at det var det et annet land som ikke gjorde. Den amerikanske destroyeren USS Vincennes skjøt ned Iran Air 655 3. juli 1988. 290 mennesker ble drept. Dette var mens krigen Irak-Iran pågikk. Situasjonen var meget spent. USS Vincennes tok feil av passasjerflyet og en F-15 Tomcat. Men disse bagatellene brød ikke Wold seg om. Hun spilte et klipp av visepresident George W.H. Bush som sa at USA aldri ba om unnskyldning, ikke en gang om det hadde fakta mot seg. Det lød ufølsomt, arrogant og usympatisk.

Wold unnlot å opplyse en viktig ting: Bush hadde brukt uttrykket allerede i januar 1988, et halvt år før nedskytingen, og klippet Wold spilte hadde ikke noe med Iran Air 655 å gjøre. Men uttalelsen var for god til ikke å forvandle til et prosjektil mot USA.

NRK er ikke alene. De er faktisk bare et haleheng til Trump-hatet i USA. Demokratene har ikke klart å hylle demonstrantene mot regimet. Hvorfor ikke? Ben Shapiro har en forklaring:

«The narrative of the Obama administration was that this regime has moderated in the aftermath of the Iran agreement…that this regime was now contained,» he continued. «So if there are actual protesters being shot in the streets because they are protesting an evil dictatorial regime, Nancy Pelosi doesn’t have a narrative anymore.»

Obama var den store helbreder. Han skulle bringe fred. Det var derfor Jagland ga ham Nobels Fredspris. At han skulle tatt fundamentalt feil av regimets karakter river bena under troen på at alle vil hverandre vel, bare man prøver hardt nok.

At en president som bruker makt kan ha rett blir dobbelt provoserende. Derfor klarer ikke de progressive være på iranernes side.

Har man ikke da beveget seg ganske langt ut? Jo, det er jo det de har og Trump har så stor suksess at de er desperate.

Pelosi, D-Calif., was asked if she supported the protesters during an interview with ABC’s “This Week” on Sunday, and she responded by claiming that there were “different reasons” for the protests, including opposition to the U.S., despite being informed otherwise.

«It’s unbelievable,» Shapiro said of Pelosi’s remarks. «You would imagine this would be a pretty good time for everybody to be on the same page. This is a good thing that the Iranian population are calling out their own regime. This is an excellent development that the Iranian regime has been exposed for what it is … the Democrats cannot bring themselves to say this. They cannot bring themselves to simply back the protesters.»

Vietnam-protestene, som var 68’ernes golden hour, handlet alltid om USA. De var ikke mot krigen. De var mot USA. 68’erne er så rasende fordi det er de som har sittet med makten de siste førti år, og Trump kler av dem så de står der nakne, ribbet for all ære.

Da er man emosjonelt villig til å hylle kommandanten for al-Quds-styrken, selv om den har drept hundrevis av amerikanere. Liksom man svermet for Vietcong og palestinske terrorister.

The chicken comes home to roost. Morderen vender alltid tilbake til åstedet.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Norsk offentlighet trenger mer enn noensinne en alternativ mediekanal. Hvis du som leser vil ha tilgang til nyheter og analyser som forteller en annen historie, som ikke gjør deg schizofren, med sin blanding av historier uten intellektuell forståelse og sammenheng, skal du støtte Document.

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Det er mange måter du kan bidra på:

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Document.no Vipps org.nummer er 13629

 

Støtt oss fast med Paypal: