Mortensrud skole i 2014. Foto: Wikipedia Creative Commons

42 lærere og ansatte ved Mortensrud barneskole i bydelen Søndre Nordstrand slår alarm om en skolehverdag med trusler og vold. I et innlegg i Dagsavisen beskriver de situasjonen som prekær.

Lærerne ved Mortensrud er dermed den andre skolen i bydel Søndre Nordstand som slår alarm om uholdbare forhold. For vel en mnd siden var det lærere og ansatte ved Lofsrud skole som brukte mediene til å rope høyt om hjelp (27 lærere roper varsku om trusler, vold og hevn- og æreskultur).

I innlegget i Dagsavisen skriver de 42 lærerne og ansatte ved Mortensrud at de kjenner seg igjen i beskrivelsene fra Lofsrud:

Lærere på naboskolen vår, Lofsrud, varsler om en skolehverdag med trusler og vold. De skriver at situasjonen er prekær og at vi står ved et veiskille. Det er vi enige i. Vi kjenner flere av ungdommene som sliter i bydelen. Noen av dem har vært våre elever. De var barn som skolen ikke hadde ressurser og kompetanse til å hjelpe. Hverdagen som lærerne ved Lofsrud skole beskriver er derfor ikke overraskende lesing for oss. Problemene starter lenge før ungdomsskolen.

Økonomi, økonomi, økonomi

Oppropet går i mindre grad inn på årsakene til at situasjonen har blitt så ille, men fokuserer mye på økonomi.

Vi må ha øremerkede midler til å hjelpe elever som har behov utover det som gjelder skolens virksomhet. Hver dag møter vi barn og familier med utfordringer vi ikke har rammebetingelser til å hjelpe på en god måte. Tiltakene som har vært satt inn har ikke fungert godt nok. De har vært kortsiktige og overfladiske. Et intensivt lesekurs kan løfte elever som bare trenger et lite dytt, men det har liten effekt for elever som sliter med lesing fordi resten av livet er for krevende. Dette er barn som trenger trygge, tydelige og tilstedeværende voksne – også utenom skoletiden.

For å lykkes med lærerjobben, trenger vi at det øremerkes midler til helsesykepleiere, sosiallærere og miljøterapeuter. Vi trenger at det er stabile og trygge fritidstilbud i nærmiljøet. Dette må gjøres uten at det går på bekostning av midlene som skal brukes til undervisning. Tiltak som ikke direkte handler om undervisning, må finansieres gjennom midler fra bydelen, og midlene må være stabile og langsiktige. Vi trenger ikke prosjekter som varer til sommeren eller til neste budsjettår. Vi trenger at nærmiljøet vårt får økonomisk drahjelp.

Vi trenger tiltak som virker på Mortensrud

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂