Nytt

Trump sier amerikanerne har valgt seg ut 52 mål i Iran som vil bli truffet hvis Iran er så dumme at de forsøker å svare på elimineringen av general Qassem Suleimani.

Dette er samme antall amerikanere som Khomeini tok som gisler da de stormet den amerikanske ambassaden i 1979.

«Let this serve as a WARNING that if Iran strikes any Americans, or American assets, we have targeted 52 Iranian sites (representing the 52 American hostages taken by Iran many years ago), some at a very high level & important to Iran & the Iranian culture, and those targets, and Iran itself, WILL BE HIT VERY FAST AND VERY HARD,» Trump said Saturday, explicitly laying out that the U.S. will act if Iran retaliates.

Det er politisk interessant at Trump velger å minne om at det iranske regimet helt fra starten var anti-amerikansk og holdt de 52 amerikanske diplomatene fanget i 444 dager.

Når Trump drar frem gisseltakingen i 1979 er det nok for å vise parallellen til det som skjedde i Bagdad nylig: Irakiske sikkerhetsstyrker lot en mobb ledet at Kataeb Hizbollah slippe gjennom de ytre sperringene til Den grønne sonen og inn til de ytre områdene av ambassden. Der sved de av en resepsjon.

Demokratiske politikere kalte dette Trumps Benghazi, byen i Libya der det amerikanske konsulatet ble løpt over ende av jihadister og ambassadør Stephens drept sammen med to sikkerhetsvakter.

Men stormingen i Bagdad var ikke i nærheten av en slik situasjon. Mobben kom aldri inn på selve ambassaden som er bygget som en festning.

Anti-Trump-medier gjør et stort nummer av at Trump nevner kulturelle mål og de foregriper allerede at dette ville være krigsforbrytelser. Ingen vet hva Trump mente med kulturelle mål.

Pentagon utarbeider rutinemessige angrepsplaner mot viktige land som Iran. Kartleggingen av viktige mål i dette landet har pågått i årtier. Med dagens overvåkingstekonlogi vet amerikanerne hva de skal treffe for å slå iransk forsvar og/eller økonomi.

Iran har allerede en meget anstrengt økonomi og misnøyen i befolkningen er til å ta og føle på.

 

 

 

 

Trump warns Iran: US has targeted ’52 Iranian sites’ and will ‘hit very fast and very hard’ if needed

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.