Fredag kveld ble både politi og tilfeldige forbipasserende beskutt med fyrverkeriraketter i Helsingborg. Gjerningsmennene var, ifølge politiet, ungdommer fra det grove kriminelle gjengmiljøet. Som følge av dette har politiet besluttet å sette inn droner i overvåkningen av tre utpekte boligområder i byen. De tre områdene Dalhem, Drottninghög og Fredriksdal er alle fra «miljonprogrammet» og ligger øst i byen.

Bygningmessig preges områdene av høyblokker og lavere blokker fra 60-tallet med store grøntarealer:

De tre områdene i Helsingborg bli i juni 2019 klassifisert som «risikoområder» av politiet.

Ett riskområde är ett utsatt område där läget är så ”alarmerande” att det riskerar att bli ett särskilt utsatt område.

Det er få svensker igjen i disse områdene som har utviklet parallellsamfunn og gjengkriminalitet som også inkluderer mord. Det er farlig for politi og andre nødetater å bevege seg inn i Sveriges «utsatte områder». Dermed blir løsningen å overvåke de offentlige plassene med droner fra luften.

Overvåkningen skal skje hele døgnet.

I mange år har Sverige satset på dialog med de fremmedkulturelle ungdommene som ikke egentlig ønsker å bli svenske annet enn i navnet. Denne dialogstrategien blir, for en som kommer fra en voldelig og patriarkalsk islamsk kultur ansett som «svak». Her er det den sterkestes rett som gjelder. Og det har svensk politi vist at de ikke er.

Man må betrakte denne nyinnførte droneovervåkningen som at politiet har gitt opp. Det er krigsområder som vanligvis overvåkes med droner. Og disse ghettoene er nettopp dét. De er avgitte territorier hvor svenskene aldri kommer tilbake.

Nå gjelder det bare å holde dem under så god kontroll som mulig i påvente av at det vil bli enda flere slike områder i fremtiden. Ingen lystig fremtid i Sverige.

Expressen

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: