En muslimsk demonstrant med Koranen roper den 24. februar 2012 slagord utenfor USAs ambassade i Malaysia mot amerikanske troppers koranbrenning i Afghanistan. USAs president Barack Obama bad siden om unnskyldning for å dempe gemyttene, etter at en afghansk soldat skjøt to amerikanske soldater i forbindelse med protestene. Foto: Lai Seng Sin / AP / Scanpix.

Avisen Vårt Land melder at tre muslimske organisasjoner vil dele ut 10.000 eksemplarer av Koranen til nordmenn. De tre organisasjonene er Norsk muslimsk kunst- og kulturforening (stiftet i 2009), Islamsk litteraturforening og moskeen Minhaj-ul-Quran i Oslo. Gratiseksemplarene av Koranen skal deles ut ved flere stands i Oslo og muligens Bergen.

NTB skriver at koranutdelingen finansieres av de tre organisasjonene og donasjoner fra enkeltpersoner. Utdelingen er ment som et svar på koranbrenningen til organisasjonen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) under en demonstrasjon i Kristiansand for vel to uker siden.

– Jeg tror mange er nysgjerrige på hva Koranen inneholder og hva muslimer står for. Vi håper at dette prosjektet kan bidra til å avmystifisere hva som står i Koranen, sier Hamza Ansari, styremedlem i den norskpakistanske moskeen Minhaj-ul-Quran i Oslo, til Vårt Land.

Koranen lærer oss å vise kjærlighet og spre kunnskap, skriver Islamsk Litteraturforening:

Da er vi ikke så langt unna det Thomas Knarvik tegnet i 2016:

I 2013 ble Norges første komplette koranoversettelse gjort av muslimer selv lansert. – Den inneholder forklaringer som tar utgangspunkt i den moderne verden, forteller prosjektleder Aqil Qadir i Norsk-muslimsk kunst- og kulturforening (NMKKF). Vi må vel anta at det er denne versjonen som nordmenn skal serveres. I en «unik fortolkende stil» slik de selv beskriver den.

Norsk-muslimsk kunst- og kulturforening (NMKKF) er en medlemsorganisasjon.

Og det er også Islamsk Litteraturforening:

Aqil Qudir er hendig nok nestleder i begge foreningene. Det er ingen kvinner med.

Islamsk litteraturforening jobber på frivillig basis og selger hefter og bøker for barn også. Bøkene kan hentes på Tøyen Torg.

(slike karikaturer er visst greit så lenge det ikke er islamkritikere som lager dem) 

Hvordan tror disse tre organisasjonene at «norske borgere» vil ta imot Koranen? Det er strenge religiøse regler for hvordan man håndterer Koranen fysisk. Mange vil kanskje finne det provoserende at denne utdelingen skal skje på gaten i Oslo.

Islamsk Litteraturforening har intervjuet barn om hva de synes om de norske heftene om profeter. Nysgjerrig kikket jeg på en 9-åring som fortalte hvor fine han synes de var. Da jeg lukket videoen synes Facebook at jeg burde se på Fleksnes på fylla. Kunne kontrasten vært større?

For muslimer er løsningen alltid mer islam. De ser ut til å tro at vi ikke liker islam fordi vi ikke vet nok. Fordi vi mangler kunnskap. Vi må frelses – og det skal skje pent og pyntelig ved at godmodige og vennlige nordmenn tar imot 10.000 gratiseksemplarer av Koranen.

Hvordan ville muslimer, pressen og politikere stilt seg hvis nordmenn sto utenfor moskeene for å dele ut bibler?

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Kjøp essayet Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!