Carl I. Hagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Utenriksminister Søreide må kalle Pakistans ambassadør på teppet og gi ham en forelesning om ytringsfrihet. Forøvrig står de som ikke vil akseptere våre grunnlovsfestede rettigheter fritt til å forlate Norge, sier Carl I. Hagen.

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen forventer at utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide setter hardt mot hardt etter at Pakistan innkalte Norges ambassadør Kjell-Gunnar Eriksen lørdag. Det pakistanske utenriksdepartementet ville at norske myndigheter stanset koranbrenning.

Jeg forventer og forlanger at vår utenriksminister innkaller Pakistans ambassadør i Norge og gir vedkommende en forelesning om vår grunnlovsfestede ytringsfrihet og at vi skal ha oss frabedt belæring om hva vår grunnlov tillater! De som ikke vil akseptere våre grunnlovsfestede rettigheter står fritt til å forlate Norge, skriver Hagen på Facebook.

Pakistan hevdet at 1,3 milliarder muslimer var fornærmet som følge av koranbrenningen i Kristiansand.

– Norges ambassadør ble i dag kalt inn til utenriksdepartementet for å formidle den dype bekymringen hos regjeringen og folket i Pakistan etter skjendingen av Koranen i Kristiansand, het det i en pressemelding fra Pakistans utenriksdepartement.

Det norske utenriksdepartementet bekreftet at Norges ambassadør Kjell-Gunnar Eriksen ble innkalt:

– I møtet gjorde han det klart at norske myndigheter tar skarp avstand fra koranbrenningen som Stopp Islamiseringen av Norge sto bak i Kristiansand. Han gjorde det samtidig klart at norsk politi stanset demonstrasjonen av sikkerhetshensyn og at i Norge har alle ytringsfrihet og rett til fritt å praktisere sin tro.

Forøvrig har Hagen følgende melding til de som ikke aksepterer Norges ytringsfrihet:

– De som ikke vil akseptere våre grunnlovsfestede rettigheter står fritt til å forlate Norge.

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂