Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / Scanpix.

Venstresiden med APs Kamzy Gunaratnam raser etter NRKs oppslag om etnisk norske menns bruk og kast av utenlandske kvinner. Både Kamzy og Trettebergstuen raser over et «forkastelig kvinnesyn».

Men når NRK fremstiller utenlandske kvinner som må søke tilflukt på krisesentre, som et forhold som preger ekteskap mellom etnisk norske menn og utenlandske kvinner, er dette feil. Etnisk norske menn er ikke overrepresentert her. Tvert imot.

Det som er riktig, er at av de totalt 1178 utenlandske kvinnene som oppholdt seg på norske krisesentre i fjor, var 306 gift med etnisk norske menn.

Mens 872 var utenlandske kvinner gift med en innvandrer.

Altså 74 % av alle de utenlandske kvinnene som oppholdt seg på krisesentre, var gift med en innvandrer. Kun en fjerdedel – 306 kvinner, var gift med en etnisk norsk mann.

I en befolkning hvor forholdet innvandrere til etnisk norske ellers er 20 % til 80 %, var hele 47 % av forholdene hvor krisesenter ble oppsøkt, ekteskap mellom innvandrere.

Tallene fra krisesentrene viser at problemet med utenlandske kvinner som oppsøker krisesentre, først og fremst ikke er et omfangsmessig stort problem med hensyn til etnisk norsk ektefelle. Det er et omfangsmessig stort problem i ekteskap mellom innvandrere.

Både Kamzy og Trettebergstuen kan derfor spare seg raseriet overfor «hvite menn».

Partnervold fordømmes fra slikt politisk hold som regel bare overfor etnisk norske menn, og sanksjoner mot partnervold etterspørres som regel bare når en ønsker å ramme etnisk norske menn.

Så stort hat mot hvite menn og så liten omtanke for ofrene kan vi ikke ha. Vold og forkastelig kvinnesyn bør ingen slippe unna med. Uansett etnisitet.

 

Faktaboks:

Av 1842 personer som oppholdt seg på norske krisesentre i 2018, hadde 1178 utenlandsk/innvandrerbakgrunn (64 % av alle).

872 personer av disse igjen var også gift med en annen person som også hadde innvandrerbakgrunn (47 % av det totale antall voldsutsatte kvinner, og 74 % av de utenlandske).

En fjerdedel av de utenlandske kvinnene, 306 personer, var i ekteskap med en etnisk norsk.

Tallene er fra norske krisesentre, 2018.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂