Boris Johnson smiler fra øre til øre under en pressekonferanse med EU-kommisjonens president Boris Johnson torsdag 17. oktober. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Storbritannias statsminister Boris Johnson forventes å be EU-lederne utelukke en ytterligere forsinkelse av brexit, ifølge BBCs politiske redaktør.

– En kilde nær statsministeren sier Johnson vil be lederne om å utelukke en ytterligere utsettelse – det forventes at han vil be EU-lederne klargjøre at det enten er denne nye avtalen eller ingen avtale, men ingen utsettelse, skriver BBCs politiske redaktør Laura Kuenssberg på Twitter.

EU og Storbritannia er enige om en ny brexitavtale. Den nye avtaleteksten ble ferdig onsdag kveld og fikk den endelige godkjenningen i en telefonsamtale mellom Johnson og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker torsdag formiddag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂