Storbritannias dronning Elizabeth har gitt sitt samtykke til loven som ble vedtatt i Parlamentet i forrige da Jeremy Corbyn og Labour gikk imot den konservative regjeringen for å stanse en mulig no-deal 31. oktober.

Overhuset har bekreftet dronningens samtykke. Det betyr at loven nå er trådt i kraft. Ikveld suspenderes Parlamentet.

Loven vil tvinge Boris Johnson, hvis han ikke trekker seg først, å søke EU om en ny utsettelse av Brexit med mindre en avtale er på plass. Kilder fra statsministerens kontor har sagt at det vurderes å sende to brev til EU: det første som ber om utsettelse i henhold til den nye loven, og et brev nr. 2 hvor de vil skrive at de ikke ønsker noen utsettelse. Det siste kan bli vanskelig uten at Boris Johnson blir saksøkt.

BBC     Daily Mail


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂