I en ny programserie har BBC filmet shiamuslimske imamer i Irak som selger barn til såkalte “zawaj al-mutaa” – «nytelsesekteskap». Disse religiøse «ekteskapene» har en, for mannen, selvvalgt varighet fra 99 år og ned til en times tid. Disse «ekteskapene» har ikke andre formål enn å religiøst godkjenne prostitusjon og utnyttelse av kvinner og småjenter.

BBC gikk undercover i Karbala i Irak. Byen er den viktigste religiøse byen i Irak og ligger 12 mil sør for Bagdad. BBCs reporter, Nawal al-Maghafi, ble sjokkert over hva shia-imamene mente var halal (godkjent av sharia-lover). BBCs undercover reporter ble fortalt at det ikke var noe problem å gifte seg med småjenter fra ni år og oppover.

“Nine years-old plus, there’s no problem at all. According to Sharia, there is no problem… Do what you desire.”

Forspill og analsex er tillatt, sier imamen, så lenge mannen unngår å ta jomfrudommen på jenta.»Det er opp til deg hvordan du vil gjøre det», sa imamen, «du har tilgang på henne. Du har lov til å ta henne bakfra. Gjør hva du ønsker».

In Karbala, Iraq’s most important religious city, the undercover reporter is introduced to a cleric who gives the shocking religious advice that pleasure marriage with a child is halal: “Nine years old plus, there’s no problem.” Foreplay and anal sex are permitted, he says, as long as the man avoids taking a young girl’s virginity. “It’s up to you how you want to do it, she’s permitted to you. You’re allowed to perform from behind. Do what you desire.”

På spørsmål om hva som skjer hvis jenta blir skadet, sier imamen at det er mellom mannen og jenta.

‘That’s between you and her.’

En annen imam sier det samme: Analvoldtekt av småjenter er helt greit i henhold til sharia:

Sharia trumfer alle andre lover. Og de er konstante, sier en tredje imam:

En talsmann for den irakiske regjeringen kommenterte til BBC at hvis kvinner ikke går til politiet for å anmelde imamene, så er det vanskelig for myndighetene å agere.

“If women don’t go to the police with their complaints against clerics, it’s difficult for the authorities to act.”

Hvis du ikke selv har funnet en mindreårig å «gifte deg med», så kan flere av imamene skaffe dem til veie:

One cleric went even further and offered to help procure the girls as well as conducting the temporary marriage

Kvinner har ingen verdi for disse imamene:

Det er de samme holdningene som også viser seg i alle sex-groomingssakene i Storbritannia og voldtektene i Sverige: Kvinner, og aller minst: hvite kvinner, har ingen verdi.

Noen har vennlig lastet opp BBCs program til Youtube:

BBC   Daily Mail

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂