En dårlig start på dagen idag når man går inn på Facebook for å sjekke meldinger. Der lå det kun en melding og den var fra Facebook. Document risikerer å bli fjernet fra Facebook, står det der:

 

Hva skjer her? Jeg går inn for å se hva som kan være problemet. Det viser seg å være en artikkel fra nettsiden som Øyvind Thuestad la inn 2. oktober:

Noen har tydeligvis klaget på artikkelen om den angrende jihadisten Benjamin Farah Ali som vil «hjem» til Sverige. «The Community Standards apply to the whole world and help to keep Facebook sage and welcoming for everyone». Alle er velkomne på Facebook, bortsett fra Document som skriver nyhetssak om en fengslet IS-jihadist som vil til Sverige.

 

Benjamin Farah Ali er tydeligvis mer velkommen på Facebook enn oss og blir beskyttet av deres «community standards». Wow, for en standard Facebook setter! Vi har vel krenket ham på et eller annet vis. Eller kanskje er det bildet av IS-krigere med våpen i hånd som blir for mye for Facebook? Det er neimen ikke lett å si, for mer informasjon enn dette får vi ikke.

Nå kan vi be om at de «ser på det igjen». Vi kan den rutinen der nå. Det tar omtrent 5 minutter for Facebook å fortelle at de står ved beslutningen. Våre dager er talte på Facebook, ingen tvil om det. Vi fikk aldri tilbake annonsekontoen vi hadde der etter at den ble stengt og vår danske side er fremdeles stengt.

Forøvrig, hvis det var bildet av IS-krigerne med våpen i hånd som Facebook reagerte på, så burde de vel utestenge VG også?

Eller Dagbladet?

 

Oppdatering kl. 12.34: Facebook godkjente klagen.