I en melding idag fra Facebook fikk vi beskjed om at den danske siden vår er blitt stengt for å ha publisert en artikkel om Tommy Robinson.

Vi har klaget selvfølgelig, men det er som regel lite håp om å få Facebook til å reversere slike beslutninger. Dette skaper også bekymring for den norske siden ettersom vi ser hvilken vei det bærer.

Til de av leserne våre her som ikke synes vi burde være på Facebook i det hele tatt, så må vi informere om at det er gjennom Facebook at vi har greid å øke antall lesere til dagens nivå. Vi er heller ikke spesielt glade i Facebook, men har vært nødt til å benytte oss av det mediet hvor vi har vært istand til å bygge opp Document.

Det hjelper lite å ha ytringsfrihetsprinsipper hvis man ikke får formidlet dem til publikum. Det norske folket befinner seg på Facebook, så det er der vi finner nye lesere. Med mindre norske aviser ønsker å reklamere gratis for oss, så må vi holde ut så lenge vi kan.

 

Dessverre så førte min klage til Facebook angående Document.dk til at jeg ikke lenger har tilgang til å kommentere på min egen private Facebookside, eller klikke «liker» på bursdagsgratulasjoner. Jeg fikk heller ikke lov til å klage til Facebook om dette.

 

Etter omtrent 10 forsøk på å «try again later», så skjønner man jo tegninga. Dette er personforfølgelse av Facebook.

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her