Robert Spalding, pensjonert brigadegeneral og Kina-kritiker. Foto: Wikipedia

Foreningen for alle konservative studenter (FAKS) ble sensurert av Facebook da de forsøkte å dele en online-diskusjon med den kjente Kina-kritikeren Robert Spalding tirsdag kveld.

Spalding er pensjonert brigadegeneral i det amerikanske flyvåpenet, og er nå tilknyttet Hudson Institute. Han ga i 2019 ut boken  Stealth War: How China Took Over While America’s Elite Slept. Boken omhandler hvordan Kina har drevet en skjult krig mot USA og Vesten i mange år.

FAKS skriver på Facebook:

Hei alle sammen!

Vi opplevde dessverre uforutsette tekniske problemer med kveldens Zoom diskusjon. Problemet oppsto da vi forsøkte å dele arrangementet direkte på Facebook. Da fikk vi opp følgende melding «Your message couldn’t be sent because it includes content that other people on Facebook have reported as abusive».

FAKS nasjonalt kontoen var dermed blokkert fra å dele arrangementet, og initiativtageren til møtet, Chase Alexander Jordal, fikk heller ikke delt møtet på sin private Facebook vegg.

FAKS tror at den kinesiske ambassaden i Norge har en finger med i spillet, og at de har «spammet» Facebook med klager på arrangementet.

Den konservative studentforeningen sier videre at de vil forsøke å legge ut et opptak av diskusjonen på YouTube, og på Facebook dersom det tillates.

29. oktober i fjor arrangerte FAKS debatt om Donald Trump. Arrangementet skulle strømmes på Dagbladet TV, men avisen trakk seg i siste liten. FAKS ble sittende igjen med kostnadene.

Hei alle sammen!

Vi opplevde dessverre uforutsette tekniske problemer med kveldens Zoom diskusjon. Problemet oppsto da…

Posted by FAKS – Foreningen for alle konservative studenter on Tuesday, March 16, 2021

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.