Foreningen Skaper hadde i pinsen invitert professorer, vitenskapsmenn og teologer fra Norge, Storbritannia og USA til å holde foredrag i Oslo, «for å ære Skaperen av himmel og jord med en flott Skaperkonferanse i Oslo».

Jogeir Lianes, som er  forkynner og forfatter av boken «Skapelse og/eller Evolusjon» er styreleder i foreningen Skaper. Han sier det var krevende å finne nye, egnede lokaler på så kort tid.

Lokaler var i god tid leid på Teknisk museum. Men 16. mai tok museet kontakt og kansellerte avtalen.

– Budskapet vi jobber med er det stikk motsatte av hva denne konferansen skulle handle om. Om det er helt tilfeldig skal ikke jeg mene noe om, men vi er hvert fall redd for å bli misbrukt her, sier museumsdirektør Frode Meinich til Norge Idag.

Budskapet til Foreningen Skaper er riktignok ikke mainstream. De tror på en ung jord og en ung menneskehet, og at jorden ble skapt på seks dager for 6000 år siden. Det er vel ikke så mange i Norge som deler dette verdensbildet.

Men det er vel liten grunn til å tro at dette synet ville bli tillagt Teknisk museum, bare fordi de inngår en avtale om utleie av lokaler. Dette føyer seg inn den nye trenden hvor man ikke engang kan ha forretningsmessig kontakt hvis man har ulikt livssyn.

Hva gjør Teknisk museum hvis en muslimsk organisasjon ønsker å leie lokaler for å feire id-al-fitr? Er det noen som tror at museumsdirektøren ville sagt opp avtalen, siden han ikke er muslim?

Selv om det så mørkt ut en stund, så løste problemet med lokaler seg. Lianes sier at de fikk et tips om Fellesskapshuset på Holmlia.

– Vi var på visning i de kjempefine lokalene i går kveld og har allerede takket ja til å holde konferansen der. Misjonskirken Oslo Syd, som eier lokalene, flytter til og med en gudstjeneste for at Skaperkonferansen skal kunne gjennomføres i pinsen. Vi setter stor pris på at kristne brødre står sammen og støtter hverandre, sier Lianes.

Skaperkonferansen i pinsen starter fredag kveld 3. juni, og det er plass til 150 mennesker på konferansen.

– Så nå er det lurt å sikre seg en gratis plass. Vi har nesten 120 påmeldte allerede, sier Lianes.

Pastor Kåre Skuland taler på åpningsmøtet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.