Nytt

Nancy Pelosi påberopte seg grunnlovsfedrene da hun annonserte prosessen mot riksrett tirsdag. Fallhøyden er stor. Foto: Erin Schaff / The New York Times / Scanpix

 

Varsleren som mener Trump opptrådte lovstridig i samtalen med Ukrainas president, er Hillary-tilhenger, sier en kilde som Fox har snakket med.

A senior Trump administration official told Fox News late Tuesday that the administration will release a document showing the intelligence community inspector general found the whistleblower who leveled an explosive accusation against President Trump concerning his talks with Ukraine had “political bias” in favor of “a rival candidate” of the president.

Det er tidligere kommet frem at varsleren ikke hadde førstehåndskjennskap til samtalen. Generalinspektøren for etterretning har på dette grunnlag ikke villet dele informasjonen med Kongressen. Nancy Pelosi mener dette er lovstridig. Generalinspektøren skal forklare seg for Kongressen i en åpen høring torsdag.

Samtidig pågår arbeid for at varsleren skal vitne for etterretningskomiteene i Senatet og Representantenes hus bak lukkede dører.

Den høyt plasserte kilden til Fox sier at Trump ikke har noe å være bekymret for. Alt som ble sagt, tåler dagens lys.

The senior administration official told Fox News that the White House had nothing to hide, that there has been no wrongdoing, and that the White House’s general position has been that it will make everything possible available to Congress or the public regarding Trump’s conversations with Ukrainian President Volodymyr Zelensky and the complaint to the intelligence community’s inspector general.

Pelosi gjorde Ukraina-samtalen til hovedpunkt da hun begrunnet riksrett.

 

WH to release document showing intel community watchdog found whistleblower had ‘political bias,’ official says

Forhåndsbestill boken til Kjell Skartveit her til spesialpris!