Erna Solberg og Frank Bakke-Jensen under valgkampen. Foto: Terje Pedersen/Scanpix

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) skal neste uke besøke amerikanske marinebaser og møte USAs forsvarsminister Mark Esper.

– USA er vår viktigste allierte. Vi har et langvarig og nært forhold som vi ønsker å utvikle videre. Det er sentralt for oss at de er kjent med de utfordringene vi har i våre nærområder, og at vi fortsetter det gode samarbeidet, sier han i en uttalelse.

Besøket skal vare fra 25.–27. september. Bakke-Jensen og statsminister Erna Solberg skal en av dagene besøke den militære flyplassen der de norske pilotene til de nye maritime overvåkingsflyene P8 utdannes.

Bakke-Jensen skal også besøke marinebasen Norfolk og den ene av overkommandoene i NATOs militære kommandostruktur, Allied Command Transformation. På fredag skal Bakke-Jensen delta på et bilateralt møte med USAs forsvarsminister Mark Esper.

Norge har siden juni vurdert en amerikansk forespørsel om å delta i en internasjonal flåtestyrke for å sikre skipstrafikken i Persiabukta.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂