Bjørnar Moxness fra Rødt og forsker Tormod Høyer deltok i Politisk kvarter sammen med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Tema var den nye forsvarsavtalen med USA, som gir USA rett til å bygge militær infrastruktur mange steder i landet, med rett til ekstraterritoriell immunitet, dvs amerikanske soldater kan ikke stilles for norske domstoler.

Moxness lever i fortiden og forstår ikke hva som foregår. Venstresiden er preget av intellektuell latskap. Den orker ikke ta inn over seg at CIA og Antifa er på samme side. Antiamerikanismen har inntatt Det hvite hus.

Så hva er amerikanernes agenda i Norge? Her hadde Øystein Steiro en interessant artikkel: Norge er blitt en brikke i USAs nye strategi. I henhold til den skal også Norge delta i “gjengjeldelse” mot Russland. Retaliation. Det klinger ikke godt. Norge har ingen interesse av å tirre Russland. Russland representerer friksjonsmomenter i forhold til nabostatene, men det er klassisk stormaktspolitikk, ikke en antagonisme som under Sovjet.

Det har vi derimot i forhold til Kina. Så hva er USAs agenda? Det bør diskuteres.

Et stort skifte i Washington de senere år er at Demokratene har blitt et krigsparti. De vil ikke ha tilbaketrekning av amerikanske styrker, ikke fra Tyskland og opprinnelig ville de heller ikke trekke soldatene ut av Afghanistan.

Krigspartiet i Washington består av Demokrater, Republikanere og e-tjenester og militærprodusenter. Det er en høyst reell trussel. Mot amerikanske og norske liv.

Når Bakke-Jensen sier basepolitikken fortsetter som før snakker han mot bedre vitende, eller han skjønner ingenting.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.