U

Under valgnatten foreslo Helga Pedersen at Ap bør gå i allianse med MDG før stortingsvalget.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 

Resultatene etter mandagens valg foreligger. Klimahysterikerne, bompengeprotestantene og revolusjonens barn (kommunistene og SV) hadde stor fremgang. Størst fremgang hadde Senterpartiet. Taperne var regjeringspartiene. Resultatene for Venstre og KrF var spesielt gledelige.

Mao er den største massemorderen i moderne tid, fulgt av Stalin og Hitler. Utrenskningene i Russland i 1930 – årene og de kommunistiske ugjerningene på hjemme – og bortebane inntil Murens fall og sovjetkommunismens sammenbrudd i 1989 – 1992 har ikke skremt kommunistene i Rødt. For dem er historien glemt, mens en ny vidunderlig kommunistisk fremtid trolig utgjør deres utopi. SV er et barn av samme tankegods. Dersom deres instinkter skulle få utbredelse ville vi seile mot et totalistisk samfunn (les den nylig utkomne boken «Revolusjonens barn»). 

MDG ble en valgvinner. Man må formode at mange i våre største byer stemte på partiet av de samme grunnene som at de kjører subsidierte EL-biler. Andre bor midt i sentrum og synes det er helt greit at de som ikke gjør det betaler bompenger i bøtter og spann. Det er med andre ord en ganske stor velgergruppe som stemmer MDG av rent egoistiske grunner. Men den største velgergruppen er nok trolig den som har svelget partiets propaganda om Jordens undergang. Denne propagandaen går ut på at dersom vi (alle mennesker på Jorden) ikke stopper utslippene av CO2 innen 2050 så vil alt liv på kloden gå til grunne. Og de mener selvsagt at Norge bør lede denne redningsoperasjonen. Nå finnes det ingen direkte sammenheng mellom CO2-innholdet i atmosfæren og atmosfærens temperatur, men klimahysterikerne vil ikke akseptere faktum. De er fakta-fornektere! Og altfor mange velgere slukte propagandaen denne gang. Ved at dette ekstremistpartiet blir stort, vil det ha en hang til totalisme. Når partiet for eksempel hugger ned vakre trær midt i Oslo by for å lage sykkelstier og gågater, løper tankene til rødegardistene i Kina og Pol Pots banditter i Kambodsja. De drev nemlig også med slikt.

For ikke å falle av klimakarusellen konkurrerer flere partier om å være enda mer utrerte klimahysterikere enn kameratene i MDG. Venstre forsøkte, men fikk det ikke til. Revolusjonens barn var av en eller annen grunn ikke fullt så uheldige. 

Både MDG og revolusjonens barn roper opphisset at olje – og gassindustrien må stenges ned fordi den slipper ut CO2. Nå er det faktisk den industrien som bringer inn 600 milliarder kroner hvert år. Disse inntektene må genereres fra annen industri dersom vår levestandard skal kunne opprettholdes. På spørsmål fra NRKs Fredrik Solvang til Bjørnar Moxnes under valgkampens partilederdebatt om hvordan dette skal kunne ordnes, svarte Moxnes at Rødt hadde løsningen. Partiet har nemlig forslått at store penger skal avsettes i et stort grønt fond. Han forklarte ikke hvilken mekanisme han har tenkt ut for å kunne omskape fondsmidlene til profitabel industri. Solvang lot ham slippe unna med dette. 

Dersom man et øyeblikk gir seg tid til å trekke pusten dypt og se bort fra klimahysteriet, så er det ett parti som representerer de fleste som forvalter de største grønne områdene i Norge, og som med rette kan kalle seg et miljøparti. Det er selvsagt Sp. Og Sp står også sterkt hos folk flest hva angår forsvar, innvandring og EU/EØS, hvilket bidro til det foreliggende valgresultat. 

Foran stortingsvalget i 2021 blir det interessant å se hvilke allianser som dannes. Det er fire partier som kan velge å la seg infisere av MDG, Rødt og SV, nemlig Ap, Høyre, Sp og FrP. Under valgnatten foreslo Helga Pedersen at Ap bør gå i allianse med MDG før stortingsvalget. Det vil sikkert være fristende for en slik allianse å nærme seg revolusjonens barn. Høyre og FrP vil trolig ikke ha noe med nevnte partier å gjøre. Det burde ikke Sp heller! Dermed er det logisk å slutte at den alternative alliansen bør utgjøres av Høyre, Sp og FrP. Og en slik allianse er ikke bare regjeringsdyktig: Den vil kunne regjere lenge!         

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.