Tavle

Karl Johan i august 2019, foto: Hanne Tolg – koranblomstene hjelper ikke mot menn med macheter og samuarisverd.

I en liten notis på Twitter skrev politiet at de hadde pågrepet en mann som gikk rundt og viftet med et samuraisverd på Karl Johan. «Forbipasserende ble naturligvis engstelige», registrerte politiet. Men altså ingen direkte trusselsituasjon. Viktigheten av å formidle nyheter fra utlandet vokser for hver dag. I andre hovedsteder i Europa har vi sett mange angrep både med samuarisverd og macheter. Hva hvis denne mannen ikke hadde nøyd seg med bare å vifte med sverdet? Det må vel kalles for flaks da?

Samuraisverdvifteren ble i det minste arrestert. Det var heldig at vi kunne skrive denne lille notisen istedet for en artikkel om at fem tilfeldige personer ble drept med samuraisverd på Karl Johan på en torsdagskveld i august. Tilliten til at alt går bra og at alle vil oss vel, er borte. Det var mye som gikk tapt med det.

Les også