En mann er pågrepet av politiet etter at han skal ha skutt i luften med pistol ved Karl Johan i Oslo sentrum natt til tirsdag.

Politiet meldte om hendelsen klokka 4.07. De var blitt varslet av et vitne som hadde hørt noe som lignet på et skudd og sett en person med pistol i hånden i området nederst i Karl Johans gate mot Oslo sentralstasjon.

Vitnet hadde ingen øvrig beskrivelse av skytteren, men da politiet ankom stedet, hørte også de lyden av skudd og så kort tid etter en mann som satt rolig på en benk ved en bussholdeplass.

– Mannen blir ropt på av tjenestemennene og er helt rolig. Han er ikke truende og pågripelsen skjer uten dramatikk, sier operasjonsleder Lene Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er klart at mannen hadde avfyrt flere skudd, og politiet søkte i etterkant i Oslo sentrum etter mulige skadde.

– Mannen er tatt inn til politihuset, og vi vil forsøke å få vite hvorfor han hadde et våpen med skarpe skudd, sier operasjonslederen videre.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂