Sakset/Fra hofta

I en debattartikkel i den svenske avisen Expressen, skriver Moderaternas partileder Ulf Kristersson og Hans Wallmark (M) at alt tyder på at et titalls svenske kommuner forbereder seg på å ta imot IS-barn.

Barna har ikke ansvar for foreldrenes handlinger, skriver de, men det betyr ikke at Sverige skal hente barna fra Syria. Foreldrene eller andre slektninger vil med tiden bli gitt fritt leide til Sverige hvis barna hentes, sier de, og dette er ikke moralsk forsvarlig å gjøre mot alle IS-ofrene.

I forhold til befolkningsmengden, så er Sverige et av de europeiske landene som har flest terrorister i Syria og Irak. Ikke en eneste av de 150 som har kommet tilbake til Sverige er blitt straffet for terror, skriver de, og sier at et tungt ansvar hviler på den rødgrønne regjeringen.

For Sveriges vedkommende så dreier det seg om rundt 60 barn i leirene som har minst en forelder i live.

Vi kan ikke risikere at Sverige blir et fristed for IS-terrorister, skriver de to politikerne.

Expressen

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.