Nytt

Abdullah Alsabeehg snakker (trolig) om Oslo i valgkampvideo. Skjermdump.

Abdullah Alsabeehg står på 11. plass på Oslo Aps valgliste. I valgkampen snakker han til velgerne i Oslo – på arabisk.

Alsabeehg (32) ønsker tydeligvis å nå ut til folk som ikke forstår norsk under årets kommeunevalgkamp. Han fremstår i en valgkampvideo på litt over to minutter hvor han utelukkende snakker arabisk. Videoen er også tekstet på arabisk.

For en som ikke behersker språket er det kun mulig å oppfatte ett eneste ord helt klart: «Fremskrittspartiet». Like etter at han nevner Frp kan det høres ut som om han sier «jihad», men det er noe usikkert.

Det er uansett usannsynlig at han foreslår jihad mot Frp.

Åtte av ti muslimer stemmer Ap

Potensialet er stort: Seks av ti innvandrere med bakgrunn fra Afrika, Asia og Latin-Amerika stemmer på Arbeiderpartiet, fastslo SSB i 2016. Hadde innvandrerne fra Asia og Afrika bestemt, kunne Arbeiderpartiet ha regjert alene.

Innvandrere som tilhører islamske trossamfunn er enda mer tilbøyelige til å stemme på Støres parti: 80 prosent stemmer på Arbeiderpartiet.

Som drosjesjåføren Sehrat Akdeniz sa til NRK:

– Ja jeg stemmer Ap og får hele familien min til å stemme Ap. Det kommer jeg til å fortsette med.

Oppvokst på Holmlia

Alsabeehgs far var opposisjonspolitiker i Bahrain, så familien måtte flykte av politiske grunner, ifølge Utrop. Han er oppvokst på Holmlia i Oslo.

Alsabeehg har bachelorgrad i offentlig styring fra Høgskolen i Oslo. I perioden 2008-2012 studerte han arabisk, historie og statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Halvt norske og halvt bahrainske Alsabeehg, ønsker å mobilisere grupper som vanligvis er hjemmesittere til å stemme.

– Å stemme er å bestemme. Jeg har ett mål i denne valgkampen: Å øke valgdeltagelsen blant folk med minoritetsbakgrunn. Av den grunn har jeg laget denne valgkampvideoen, slik at vi kan nå frem arabisktalende, sier han til Utrop.

– Lav valgdeltagelse blant innvandrere

Ved kommunestyre- og fylkestingsvalg kan, i motsetning til ved stortingsvalg, også utenlandske statsborgere stemme.

– Vi vet at deltagelsen blant enkelte innvandrergrupper er under 50 prosent, og da må vi ta i bruk nye virkemidler for å nå ut med vårt budskap.

– Vi skal beholde Oslo som en mangfoldig by. En by hvor vi alle må bidra til en god utvikling, sier Abdullah Alsabeehg.

Alsabeegh er fra Bahrain, hvorfra han innvandret til Norge på slutten av 80-tallet, ifølge Wikipedia. Han har sittet i Oslo bystyre siden 2011, og er fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen. Alsabeehg har vært medlem av partistyret i Oslo Arbeiderparti siden 2010. Han er også vara til Ap-landsstyret.

Se videoen:

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.