Silhuetten av Quirinale-palasset med Peterkirkens kuppel i bakgrunnen den 20. august 2019. Foto: Remo Casilli / Reuters / Scanpix.

Italias avtroppende statsminister Giuseppe Conte begav seg i 21-tiden tirsdag kveld til Quirinale-palasset i Roma, hvor han bad om og straks fikk avskjed av den italienske president Sergio Mattarella.

Presidenten bad regjeringen om å fortsette som et forretningsministerium, melder Corriere della Sera.

Det betyr at statsrådene fortsetter sitt arbeid, men sedvanen tilsier at de skal avstå fra annet enn administrasjon av løpende affærer – en oppgave som det kanskje ikke blir helt innlysende hvordan man skal forholde seg til i den på mange måter kompliserte situasjonen landet befinner seg i.

Mattarella vil allerede onsdag ettermiddag innlede sonderinger i parlamentet med sikte på å avklare veien videre etter regjeringskrisen, først med de to kamrenes presidenter og deretter i tur og orden med partigruppene.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her