Sakset/Fra hofta

9. august 2019. Foto: Open Arms / Reuters TV / Scanpix.

Richard Gere vil ikke bare være stjerne i Hollywood. Han vil også skinne på godhetsarenaen. Nå ivrer han for at landene i Europa må ta imot migranter fra Afrika. Italias Matteo Salvini forslår en annen løsning.

Stjerneskuespiller Richard Gere (69) har som kjent engasjert seg i mottaket av migranter i Sør-Europa, og har kommet med uttalelser der han ber vesten ta imot disse menneskene med åpenhet. Nylig holdt Gere en pressekonferanse på øya Lampedusa, der han uttrykte sine holdninger i saken.

Gere mener noen er forpliktet til å gi migrantene et nytt liv:

“The most important thing,” Gere said aboard the vessel, is for the rescued migrants “to be able to get to a free port, to be able to get off the boats and get on land and start a new life.”

Dette har også Italias innenriksminister Matteo Salvini fått med seg, og ifølge Bloomberg har han i denne forbindelse et klart budskap til Gere: «Ta med deg migrantene hjem til Hollywood i flyet ditt».

“Italy’s Deputy Prime Minister Matteo Salvini suggested Richard Gere fly 160 migrants stranded off the Italian coast back to Hollywood on his “private jet” after the actor made a plea to European leaders to find a port for the ship.”

Salvini har nektet å migrantfartøyet tilgang til italiensk farvann, og ser rett og slett for seg at en søkkrik person som filmstjerne Richard Gere nå kan bidra til en annen, og bedre løsning, i og og med at dette er en slik hjertesak for ham.

“As the generous millionaire airs his demands about the fate of the Open Arms immigrants, we thank him: he will be able to bring everyone in his private jet to Hollywood and keep them in his villas,” Salvini said in a statement after Gere’s press conference.

Fartøyet oppholder seg nå i internasjonalt farvann utenfor Lampedusa, mellom Tunisia og det italienske fastlandet. Malta har sagt at de vil ta imot 39 av migrantene, men ingen andre regjeringer har vist vilje til å åpne sine grenser for de øvrige om bord.

Spørsmålet mange stiller seg er hvordan Richard Gere velger å ta imot Salvinis oppfordring. Fyller han opp flyet og setter kursen mot Hollywood? Kanskje det blir flere vendinger?

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også