Nytt

Kina ba torsdag amerikanske diplomater om å ikke «blande seg inn» i Hongkongs saker etter at de møtte demokratiaktivister. USA avviste kravet tvert.

Kinas utenriksdepartement uttrykte at de var sterkt misfornøyd med USA etter at medier i Hongkong meldte at en tjenestemann ved USAs generalkonsulat hadde hatt et møte med en lokal «uavhengighetsgruppe».

I en pressemelding ba utenriksdepartementet konsulatet om å bryte med «de forskjellige anti-kinesiske opprørerne» og slutte å «blande seg inn i Hongkongs saker straks».

Det var avisa Takungpao som opplyste at det hadde vært et møte mellom medlemmer av partiet Demosisto, blant dem demokratiaktivisten Joshua Wong, og Julie Eadeh, sjef for den politiske avdelingen ved USAs generalkonsulat.

USAs utenriksdepartements talskvinne Morgan Ortagus avviste Kinas krav og kalte det en bøllete opptreden som ikke er slik et ansvarlig land opptrer.

– Vår tjenestekvinne gjorde jobben sin, og vi setter pris på arbeidet hennes. Det er dette amerikanske diplomater gjør hver eneste dag over hele verden, sa hun.