Nytt

Foto: MSF Sea / Twitter.

Maltesiske myndigheter nektet onsdag kveld «Ocean Viking» å fylle drivstoff, opplyser den ansvarlige for redningsoperasjonene på skipet til nyhetsbyrået AFP, som er med ombord på ferden mot havområdene nord for Libya.

Det norskregistrerte skipet er som tidligere omtalt chartret til migranttransport av NGO-ene SOS Méditerranée og Leger Uten Grenser.

Le Figaro skriver:

«Etter å ha gitt oss tillatelse til etterfylling uten å legge til kai, kunngjorde maltesiske myndigheter klokken 20:30 i kveld, to timer før avtalt tidspunkt, at vi ikke fikk lov til å gå inn i Maltas territorialfarvann», sier Nicolas Romaniuk.

Det er første gang Malta har stengt sin territorielle sone for et humanitært skip

Ingen offisiell grunn er blitt gitt til skipets kaptein av maltesiske myndigheter, sier han. «Men shipping-agenten som ivaretar våre interesser på stedet, fortalte oss i en e-post at vi ikke kunne etterfylle fordi de visste at det dreide seg om et NGO-skip.

«Ocean Viking» befinner seg pr. klokken 22 på atten timers avstand fra Libyas søk- og redningssone. Mannskap ombord estimerer at skipet kan seile i 10–12 dager til i fravær av etterfylling.

Mannskapet forteller at det fine været har fått flere til å legge ut fra Libya. Den libyske kystvakten skal ha avskåret sju migrantbåter de siste 36 timene.

Italia har sendt fire marinefartøy til Libya for å bistå den libyske marinen og kystvakten i arbeidet med å stanse migrantbåtene som legger ut fra landet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.