Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Raja skal lede en ekspertgruppe av politikere som skal forebygge og bekjempe ekstremisme og terrorisme i regi av Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa.

Etter et år som menig medlem av OSSEs ekspertgruppe for å bekjempe ekstremisme og terror, er Raja nå utnevnt til leder.

– Jeg er svært glad for at Abid Raja har sagt ja til å ta på seg ledervervet i denne viktige gruppen. Han er veldig aktiv, full av energi og har stor innsikt i problemstillingene som gruppen jobber med, sier presidenten for den parlamentarisk forsamling i OSSE, George Tsereteli, til VG.

Tsereteli kaller Raja en brobygger og viser til hans «norske væremåte, flerkulturelle bakgrunn og flerreligiøse forståelse».

– Jeg har blitt tildelt stor tillit, og føler på de store forventningene og ansvaret. Europa har slitt med ekstremisme, og selv om antall angrep og forsøk på terror har gått ned, så må vi ikke tro at vi har bekjempet ekstremismen i Europa og OSSEs området, sier Raja.

Raja er advokat, har jobbet som politiadvokat i politiets utlendingsenhet og vært diplomat for Norge i India. Han visepresident på Stortinget for Venstre, og har gitt ut to bøker om integrering og ekstremisme.