Sakset/Fra hofta

Det har vekket en smule oppsikt i Sverige de siste dagene at alle politisk korrektes yndling – den 16-årige klimaguru Greta Thunberg – har latt seg avbilde iført en t-skjorte med påskriften «Anti-Fascist – All Stars». Og dette sammen med en person som på Twitter presenterer seg som «womanist, George Soros foot soldier, Cultural Marxist, Antifa thug. Punishing Nazis and bashing fascists».

Dette har selvsagt ikke blitt tatt vel imot blant de som til daglig hyller Klima-Greta, og det ble raskt lagt ut et dementi der hun sa at tweeten kunne misforstås til at hun var for vold, men at hun selvsagt var imot fascisme.

Yesterday I posted a photo wearing a borrowed T-shirt that says I’m against fascism. That T-shirt can apparently to some be linked to a violent movement. I don’t support any form of violence and to avoid misunderstandings I’ve deleted the post. And of course I am against fascism.

Ja, hvem er ikke imot vold og fascisme. Etter dette dementiet har det hersket øredøvende stillhet i pressen om koblingen mellom Klima-Greta og Antifa, en organisasjon president Trump har foreslått å sette på USAs liste over terrororganisasjoner.

Vi i Document vil ikke finne på å anklage en 16-årig jente med Asperger for å være tilhenger av Antifa. Når hun lar seg avbilde i en slik situasjon med en slik T-skjorte, og deretter legger det ut på Twitter, så viser det at hun ikke aner hva Antifa er.

Dagen etter må noen rundt henne ha trukket i nødbremsen, for da legges det ut følgende tweet:

It’s funny how the same people who say I don’t understand anything about anything, are the ones who expect me to know everything about a T-shirt that can be bought everywhere with many different captions, and that it apparently – according to some – can be linked to violence.

Hva viser så dette? Det viser med all mulig tydelighet at det står noen bak og trekker i trådene, og at denne gangen glapp det.

De som står bak henne, er klimaaktivisten Ingmar Rentzhog, som har erkjent å ha tjent betydelige beløp ved å la henne fronte sitt eget selskap med det talende navn WeDon’tHaveTime AB, og hennes ambisiøse mor Malena Ernman, operasanger og Melodi Grand Prix-stjerne.

I august kommer boken med tittelen «Huset brenner – om en familie og et klima i krise», der Greta Thunberg fremstår som forfatter.

For å sitere Mikael Jalving i Jyllandsposten:

Boka presenterer seg som et produkt av et 16-årig voksenbarn som allerede er blitt et europeisk brand og mulig kandidat til Nobels fredspris, men er i virkeligheten, viser det seg, skrevet av hennes mor, Malena Ernman, i et tilgjort og innbilsk språk.

Jalving ga deretter boken én av seks mulige stjerner.

Og snart skal hun delta på klimakonferanse i USA. For å unngå flyskam skal hun krysse Atlanterhavet som passasjer på en av verdens raskeste havgående seilbåter, 60-foteren Malizia II , bygget for regattaer. Åpenbart har ingen fortalt henne at Skype er oppfunnet.

Historien om Klima-Greta begynner mer og mer å fremstå som en sak for barnevernet.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!