Sakset/Fra hofta

Som Document tidligere har meldt, ble det i Sverige nylig satt i gang en intens brannslukking etter at det ble lagt ut bilde av klimaaktivisten Greta Thunberg iført en Antifa T-skjorte. Som vi meldte da, så er vi nokså sikre på at en 16-årig jente med Asperger ikke er klar over hva slags organisasjon Antifa er, og at det er noen andre bak som styrer henne.

At Klima-Greta var iført en Antifa-T-skjorte, var ikke en tilfeldighet. Begge hennes foreldre, skuespilleren Svante Thunberg og operasangeren Malena Ernman, har latt seg avbilde i tilsvarende antrekk. Og de vet utmerket godt hva Antifa er.

I den tweeten som Klima-Greta slettet, sto følgende:

New track from the @the1975 out today and I’m in it! So happy to collaborate with this great people. All our income from this track titled The 1975 – which will be the opening track on their upcoming album – will go to @ExtinctionRebellion. Time to rebell!

Og hva er så Extinction Rebellion?

Organisasjonen er kun litt over et år gammel, og har som målsetting å stanse klimautslippene med såkalt ikke-voldelige midler. De har likevel ikke veket tilbake fra annen form for kriminalitet, blant annet ble det planlagt å stanse flytrafikken på Heathrow utenfor London med droner. Og flere aksjoner planlegges – blant annet den 24. august i Malmø mot et ennå ikke offentliggjort mål. Avstanden fra denne organisasjonen og til Antifa synes ikke å være stor.

En av grunnleggerne av Extinction Rebellion i Sverige er den tidligere straffedømte anarkisten Jonathan Pye. Som ledd i planleggingen av nye aksjoner har han budsjettert med hvilke bøter aksjonistene vil bli ilagt ved fremtidige ulovlige aksjoner. Dette er beregnet til minimum SEK 5.700 pr. person dersom man ikke tjener over SEK 20.000 pr. måned. Med en månedlig inntekt på SEK 40.000 vil det bli ilagt 60 dagsbøter dvs SEK 25.800 pr. person pr. blokade.

Til dette behøves det selvsagt penger.

I følge Greta Thunberg selv tar hun ikke noe for sine taler, og inntekter fra bøker og priser går til veldedighet. Hvilke veldedige organisasjoner som nyter godt av hennes gavmildhet, opplyser hun ikke, men det er neppe Frelsesarmeen.

Med de bøter som aksjonistene i Extinction Rebellion vil pådra seg ved fremtidige ulovlige aksjoner, vil en Nobels Fredspris komme godt med.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Les også