Stavangers varaordfører Bjørg Tysdal Moe. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

«Når muslimene reagerer, da tar jeg det på alvor.»

Det er varaordfører i Stavanger, Bjørg Moe Tysdal (KrF) som kommer med denne uttalelsen i forbindelse med plasseringen av en omstridt bronseplakett i den kulturelle mangfoldsbyen.

«Stavanger er en mangfoldsby med innbyggere fra 200 forskjellige land», skriver NRK i sin dekning av «plakettsaken».

Men å være en mangfoldsby, eller et mangfolds-samfunn, betyr ikke lenger det det gjorde før, da mangfold betydde mangfold og rom for og likeverd for alle.

Mangfold betyr idag at én religion har forkjørsrett fremfor alle andre, føler seg krenket over det meste som alle andre gjør og blir lyttet oppmerksomt til av de voksne – som etterkommer dens behov og tilpasser etter beste evne, slik at denne religionen skal ha det mest mulig komfortabelt under oppholdet i Norge.

Når muslimene reagerer, da tar man det på alvor.

I plakettsaken dreier dette seg om en religiøs organisassjon, MFR – Muslimsk Fellesråd i Rogaland, som via sin talsperson, høyrepolitiker Summer Ejaz, har engasjert seg for å få flyttet en bronseplakett til ære for Nobelprisvinner og grunnlegger av mikrolånsbanken Grameen Bank, Mohammad Yunus.

Plaketten er en del av Stavanger kommunes offentlige utsmykning i byrommet, og omfatter 15 slike bronseplaketter med navn og fotavtrykk til en rekke vinnere av Nobels fredspris.

Plaketten striden dreier seg om, er i likhet med alle de andre, nedfelt i brolegningen. Slik at folk kan komme til å trå på den.

Og på den omstridte plaketten står navnet Mohammad. Som er navnet på gründeren Yunus, og også på Ejaz’ og MFRs profet.
Det vil si at folk kan komme til å trå på navnet Mohammad. På profetens navn.

Dette er, iflg Ejaz og MFR, problematisk for tilhengerne av deres religion i Stavanger. At et navn tilsvarende religionens profet blir tråkket på.

At gud og hverman ellers står fritt til å trå på gründer og Nobelprisvinner Yunus’ navn, og navnene til alle de andre nobelprisvinnerne forøvrig, representerer ikke et problem.

Muslimsk Fellesråd Rogaland har derfor, ved Ejaz, henvendt seg til byens politikere, bl.a. ordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) og STL, Samarbeidsrådet for tros- og livssynsorganisasjoner, for å få akkurat denne ene plaketten flyttet, litt opp fra bakken. Slik at den står litt høyere enn alle de andre plakettene.

I mangfoldsbyen Stavanger.  😉

 

Faktaboks: Muslimsk Fellesråd Rogaland representerer seks ulike menigheter i med tilsammen 8000 medlemmer i fylket totalt.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her