Facebook-sjef Mark Zuckerberg under en høring i Representantenes hus i Washington, D.C., den 11. april 2018. Foto: Leah Millis / Reuters / Scanpix.

Så har altså Facebook meddelt offisielt at de anser Tommy Robinson som farlig, samt at selskapet fjerner alle innlegg som støtter «farlige personer». Opplysningene kommer fra Facebooks policy manager i Norge, Janne Elvelid.

Sett i sammenheng med selskapets øvrige praksis vitner disse uttalelsene om en skrikende mangel på logikk og konsekvens som på samme tid er hysterisk morsom og dypt tragisk.

Er Tommy Robinson farlig? I så fall for hvem? Og sammenlignet med hvem? Det synes nokså klart at det ikke er dommene for legemsfornærmelse som Robinson har fått i yngre dager, som ligger til grunn for den bedømmelsen.

Henrik Sundts fotografi fra Firenze viser væpnede soldater som passer på byens katedral og klokketårnet ved siden av. Beskytter de disse helligdommene mot Tommy Robinson? Nei, de beskytter dem mot islamister som drømmer om å blåse dem til himmels, og gjerne drepe menneskene inne i dem.

Disse islamistene er helt klart farlige. Men folk som støtter islamister i Facebook-poster, får dem ikke fjernet av selskapet. Det er i det hele tatt mange individer, organisasjoner og regimer her i verden som er farlige, men det hører til sjeldenhetene at det slås ned på ytringer i deres favør, hva enten de skjer på eller utenfor Facebook.

Facebook maler seg altså inn i et hjørne selskapet ikke kan komme ut av. Det ville ikke ha vært noe stort problem, hvis det ikke var disse umodne nerdene uten forstand på politikk som hadde makten over det offentlige ordskiftet.

Selskapet har i praksis tatt side med britiske myndigheter, som åpenbart er redde for Tommy Robinson, og derfor gjør seg uvanlig stor umake med å sette ham ut av spill.

Britiske myndigheter er naturligvis ikke redde for Robinson selv, men for den politiske bevegelsen han kan sette i gang. Den standhaftige aktivisten har erklært islam ideologisk krig, og med sin karisma og sine kommunikative begavelser kan han få mange andre med seg.

Dét vil man ikke ha noe av.

Flere av de vesteuropeiske landene har stelt seg sånn at man fritt kan diskutere det meste mellom himmel og jord, men ikke den største eksistensielle trusselen mot den vestlige sivilisasjonen i Europa.

Vesteuropeiske regjeringer har ganske enkelt bestemt at det er uakseptabelt å konfrontere islam ideologisk. Og det har de gjort fordi de er redde. Det man frykter, er selvsagt at islam, som har tatt bolig i vår midte og hele tiden øker sin makt, vil reagere på konfrontasjonen med vold.

På den måten gjør de seg til det Oriana Fallaci kalte «dyrets tjenere».

Men Tommy Robinson er blant dem som heller vil bekjempe islam, om nødvendig fysisk, enn fredelig å la seg underkaste islam. Det er han langt fra alene om.

På den måten blir han i en viss forstand farlig. For noen ganger må friheten forsvares med vold, og vold er unektelig farlig. Tilværelsen er i det hele tatt farlig av og til; det er utopisk å tro at all fare kan elimineres. Spørsmålet er hva som er mest eller minst farlig.

Det FN, vesteuropeiske regjeringer, Facebook og andre innflytelsesrike aktører har gjort, er å frata oss friheten og utlevere oss til islam – og islams mafiøse fred.

Det sier seg selv at mange europeere ikke ønsker å bli med på den ferden, som i lengden utvilsomt vil føre til en rekke blodbad i vår verdensdel hvis den fortsetter.

Sivilisasjonens bevarelse i Europa avhenger kort og godt av at islams innflytelse begrenses. Det kan gjøres med ord og politiske vedtak i dag, eller med vold en gang i fremtiden. The powers that be har bestemt at det ikke skal kunne gjøres med ord i dag.

Det betyr at dagens maktelite, Facebook inkludert, kan sies å være farlig. Kanskje den burde tenke over det? For hvorfor skulle de som er i opposisjon i dag, vise noen større tilbakeholdenhet enn makten gjør i dag, den dagen den politiske vinden snur, dagens maktelite detroniseres og dagens dissidenter – eller deres åndelige etterkommere – får makt?

Kanskje dagens maktelite tror at deres ideer vil forbli dominerende til evig tid, og at resultatet vil bli evig fred og harmoni, om enn en smule påtvungen? I så fall forstår den ikke mer av historien enn nerdene i Facebook. Vi er kort og godt i hendene på en massivt inkompetent gjeng.

Inkompetansen er størst i Nordvest-Europa, nærmere bestemt i Norge, Sverige, Storbritannia, Tyskland og Benelux-landene. Frankrike er også ille ute, men har likevel bedre åndelige antistoffer enn de førstnevnte.

Inkompetansen er minst i de østeuropeiske landene, som drar kjensel på ufrihet, samt i Italia, Sveits og Østerrike. Hvis Europa virkelig hadde vært forent, ville de mest inkompetente landene ha lært av de minst inkompetente. Ideen er gratis.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.