Foto: Profilbilde fra Facebook

Hva skal til for å bli ordførerkandidat i en liten norsk kommune i dag? Ikke stort, ser det ut til. I Hadsel kommune i Nordland er det nok å være innvandrer fra Afghanistan, kvinne, 18 år og muslim. Som Nilofar Nori selv sier det:
– Har eg erfaring? Nei, eg har null erfaring. Men om ein ikkje prøver, så får ein inga erfaring heller.

Identitetspolitikk er en vidunderlig ting når man ikke har noen egentlige kvalifikasjoner.

– Målet mitt er å få ei stemme som ein ungdom, som ein minoritet og som ei kvinne. Dette er tre underrepresenterte grupper, og eg er medlem i dei alle, seier Nilofar Nori på telefon til Framtida.no.

Hun savner representasjon i politikken, sier hun. Hva slags representasjon ser hun for seg i Norge? At vi har voksne afghanske kvinner som lederskikkelser?

18-åringen, som kom til Norge for 10 år siden, går andre året på Hadsel videregående skole. Kanskje lærerne hennes ved skolen vil bli rådgivere for den unge kandidaten? Som alltid er det som å stikke hånden inn i et vepsebol når man tar seg den frihet å kritisere de hijab-befengte unge fremadstormende muslimske kvinnene i politikken. Man kan ikke noe for sin alder, sitt kjønn eller sin legning. Det er klart. Det er som det er. Men det betyr ikke at det er noen kvalifikasjon i seg selv for politiske stillinger. Og dét må det være tillatt å kritisere når dette så tydelig er springbrettet.

Nilofar Nori er nestleder i Sortland Sosialistisk Ungdom, en stilling hun har innehatt siden januar 2018, altså fra hun var 16–17 år. Det siste året gikk hun over til moderpartiet SV. Det er mye å lære som ungdomspolitiker for å få den nødvendige erfaringen til voksenpolitikken. Men ikke hvis du er en ung kvinnelig muslim som markedsfører islam på eget hode. Da er det ingenting å vente på. SV vil ha deg som ordførerkandidat. Hun står på førsteplass på SVs liste i Hadsel kommune.

Det er ikke noen akutt mangel på kvinner i politikken i Norge. Og dagens ordfører i Hadsel kommune er da også Siv Dagny Aasvik (Ap).

Er det en egen kvalifikasjon å være ung og uerfaren? De fleste voksne synes ikke det. Men på venstresiden har det alltid vært en fordel. For da brenner man for så mange ting. Og så er man så lett å påvirke og forme.

Det kjedelige med lokalpolitikken er at utenrikspolitikk som regel er et stykke unna de daglige arbeidsoppgavene. Nilofar Nori sier at hun ble interessert i politikk fordi hun ville vite hvorfor hjemlandet Afghanistan ble som det ble.

– Det er dessverre slik at politikk handlar om oss som minoritetar og utlendingar, men vi har knapt nokon representantar i dei temaa som vert tekne opp. Eit av dei største behova eg hadde, var nokon å sjå opp til i politikken, forteller Nori.

Nori vil altså være en representant for minoriteter og utlendinger. Og er interessert i Afghanistans historie. Det ser ikke ut til at det er dét Hadsel kommune i Nordland trenger mest:

Nori er blant de kvinnelige muslimene som bærer sin hijab med stolthet. Retten til å gå med hijab er for henne større enn retten til å kunne slippe.

Ho ville sjølv ytre seg om retten til å gå med hijab, og kampen mot hatytringar.

Ved skulevalet for to år sidan tok Nori steget over i partipolitikken. Før ho skulle stemme undersøkte ho alle partia: frå ytste venstre til ytste høgre.

Men det var altså SV hun «falt for». Etter å ha vurdert om hun hørte til på den motsatte siden av den politiske aksen. Det hørtes modent ut (sarkasmevarsel).

SV ønsker seg en hijabkledd gallionsfigur som kan klippe snorer og representere dem i «Det nye Norge». Erfaring og kunnskap fra et arbeidsliv er ikke nødvendig for SV, som foretrekker identitetspolitikk, og da gjerne med islam i førersetet.

Tror vi at SV helt bevisst velger ut unge kvinner med hijab til å føre deres sak fordi de er så uangripelige i dagens politisk korrekte verden? Ja, det gjør vi. Dette er ikke tilfeldigheter. Det er et kynisk spill om makt.

Kanskje det ville være greiere for SV å offentlig konvertere til islam og bare bli ferdig med det?

ABCnyheter

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!