Iran gjentar at det ikke anser seg bundet av grensene for anriking av uran, som JCPOA-avtalen setter. President Rouhani vil gjerne forhandle med USA, men på betingelse av at sanksjonene oppheves.

Iran øker søndag anrikingsgraden på uran slik at den er høyere enn grensen som det var enighet om i atomavtalen fra 2015, opplyser iranske myndigheter.

Iran har på forhånd varslet at landet ville gå bort fra den avtalte grensen som følge av at USA har trukket seg fra avtalen og innført harde sanksjoner mot landet.

Avtalen fastsatte at Iran ikke skal anrike uran til mer enn 3,67 prosent. Lørdag antydet en tjenestemann at anrikingsgraden heves til om lag 5 prosent. Det er fortsatt langt under 90 prosent, som kreves for å kunne produsere atomvåpen. (NTB)

President Hassan Rouhani sier de er villig til å forhandle med USA, men på betingelse av at USA opphever sanksjonene. Det er helt illusorisk.

Faktum er at Iran har rodd seg lang utpå, ved sine angrep på skipstrafikken i Persiabukta, og angrep mot Saudi-Arabia og nedskytingen av en amerikansk overvåkingsdrone.

Inn kommer Frankrikes president som innstendig ber USA om å redde atomavtalen. Det virker som om Macron legger ansvaret på USA for noe Iran har stelt i stand. Iran har spilt et høyt spill og det er ved å rase sammen. Macron og EU vil at USA tar regningen.

Det kommer ikke til å skje.