Iran gjør ikke noe forsøk på å skjule at det starter nye sentrifuger og bryter atomavtalen samtidig som USA forsøker å gjeninntre i avtalen. Det er som Iran vil vise sin forakt for USA midt under forhandlingene. Det ser ikke ut til å endre Biden-administrasjonens syn på Iran.

Iran har startet nye sentrifuger for å anrike uran og trapper dermed opp bruddene på atomavtalen. Det skjer rett etter en runde med nye forhandlinger med USA.

Irans president Hassan Rouhani var selv til stede da de nye sentrifugene ble satt i gang på Natanz-anlegget lørdag. Seremonien ble også sendt på iransk TV.

Tiltaket kan tolkes som et forsøk fra iransk side på å legge press på USA. Iran krever at USA opphever sanksjonene mot landet før det vil trappe ned atomprogrammet slik at det er i tråd med atomavtalen. (NTB)

USA klager over at Iran ikke viser samme pragmatisme som de selv gjør. Hvis USA bruker ordet pragmatisk betyr det at Biden og Blinken har gitt seg på nesten alle punkter. Men USA har beholdt noen krav for syns skyld. Men selv ikke de vil Iran overholde. Teheran vil se Biden på alle fire.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.