Europeiske diplomater mener Irans holdning til atomavtalen er springende og at det derfor ikke har vært mulig å gå i gang med reelle forhandlinger.

Diplomater fra Iran, Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland og Russland er samlet til atomsamtaler i Wien, men prosessen som skal gi atomavtalen nytt liv, tar tid.

– Vi har hatt mange timer med samtaler, og alle delegasjonene har presset på for å få Iran til å være ansvarlige. Fram til nå har det ikke vært mulig å starte reelle forhandlinger, blir diplomater fra de tre europeiske landene sitert på av nyhetsbyrået AFP.

– Vi taper verdifull tid når vi må håndtere nye posisjoner fra Iran som er inkonsekvente med atomavtalen eller overskrider den, heter det fra diplomatene.

Donald Trump trakk USA ut av avtalen om Irans atomprogram i 2018, og hans etterfølger som president, Joe Biden, ønsker forhandlinger for å knytte USA til den igjen. Iran ber om at en rekke sanksjoner heves og at det blir gitt garantier for framtiden.

Søndag sa Irans sjefforhandler Ali Bagheri at partene nærmer seg enighet om hva som skal stå på agendaen.

Les også:

Israel konsulterer USA om angrep på Iran

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.